Reus

Martín:'Per fi es demostra que teníem raó i que calia reobrir la línia de P3 al Isabel Besora'

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal es felicita d’aquesta decisió anunciada per al curs 2020-2021

El grup municipal vol expressar la seva satisfacció per la recuperació d’una línia de P3 a l’escola Isabel Besora, segons han confirmat fonts de la regidoria d’educació avui mateix.

“És una molt bona notícia per la comunitat educativa del centre, que porta dos anys lluitant per la recuperació de la línia”, assegura el portaveu del grup municipal, Andreu Martín.

Recordem que el grup municipal del PSC va recollir 1.200 signatures al març de 2018 que, sumades a 400 de recopilades per l’AMPA d’una escola del municipi, van sumar  el suport de 1.600 veïns, demanant que no es tanquessin més grups de P3 a la ciutat, arran de la decisió que va fer perdre una línia d’aquest nivell als col·legis Joan Rebull i Isabel Besora.

Per la seva banda, el juny de 2019, el Grup Parlamentari del PSC va portar al Parlament el cas de la reobertura de la segona línia de P3 de l’Escola Isabel Besora. Els Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona van comprometre’s a reobrir la segona línia de P3 si el curs 2019-2020 hi havia suficient demanda. En el període de preinscripció es va superar la xifra de les 50 peticions però la Generalitat no va complir el seu compromís.

“Per fi, es rectifica aquest error, que deixava sense plaça els nens i nenes que triaven aquesta escola en primera opció”, assegura Martín, remarcant que finalment, “es demostra que teníem raó” i celebrant que aquesta decisió “contribuirà a posar remei a la massificació d’aules en determinats centres”.

Des del PSC sempre s’ha defensat l’opció de mantenir grups i reduir ràtios a nivell de ciutat, més que no pas el tancament de línies, atenent les dades de germans al centre i de sol·licituds de famílies en l’àrea de proximitat a les escoles. “Planificar l’oferta complint amb aquests requisits ha de contribuir a reduir la segregació i a reflectir a l’escola la realitat dels barris del seu entorn”, ha conclòs el portaveu.