Reus

Andreu Martín: “És inadmissible que encara no sapiguem què cobra l'alcalde i els seus regidors”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal del PSC lamenta que la pàgina web de l’Ajuntament de Reus encara no hagi fet públiques les retribucions

El Grup Municipal del PSC de Reus ha lamentat que la pàgina web de l’Ajuntament de Reus encara no hagi fet públics els sous i dietes que perceben els regidors i el mateix alcalde tal i com sí fa la web de la Generalitat de Catalunya respecte als salaris del consellers i president del govern català.

El portaveu socialista, Andreu Martín, ha recordat que aquest va ser un compromís que el propi alcalde de Reus va prendre davant dels periodistes en una roda de premsa que va tenir lloc després que en el ple municipal del passat mes de gener l’equip de govern votés en contra de la iniciativa presentada pel PSC. “Es tot bastant surrealista perquè en el ple van votar no, després per no quedar malament davant de la premsa l’alcalde hi va accedir però la realitat és que, hores, d’ara els ciutadans no poden saber què cobra el seu alcalde”, ha criticat Martín.

Davant l’incompliment de l’alcalde, l’Agrupació local del PSC de Reus ha penjat al seu web els sous i dietes que van percebre els seus regidors durant el passat exercici 2013. “Els ciutadans tenen dret a saber què cobren els seus representants municipals, treballem per a ells i aquest és un gest de transparència que tots hauríem de fer, primer per restablir els ponts de confiança cap a la ciutadania i després per dignificar la feina que realitzem els polítics i que moltes vegades és desconeguda”, ha dit Martín.

Cal recordar que el candidat a l’alcaldia, Francesc Vallès va anunciar el seu compromís de fer públiques les retribucions de l’alcalde i el regidors, limitar els sous i les incompatibilitats, i suprimir les dietes per assistències a òrgans municipals i consells d’administració de societats municipals, si té la responsabilitat de governar la ciutat.

Reus, 9 d’abril de 2014

Fitxers adjunts: