Reus

Andreu Martín: “Dels 100 dies de govern, només podem constatar que Reus és líder en desastres”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu destaca la inoperància d’un govern ‘fonamentat en interessos de partit, sense projecte ni model de ciutat’

“La nostra ciutat mereix uns governants que no la converteixin en una sucursal dels interessos i designis dels despatxos de Barcelona. I els actuals ho estan fent. Mereix uns governants que posin els interessos de la ciutadania per damunt de tot. I els actuals no ho fan. La nostra ciutat mereix uns governants amb lideratge, ambició, visió estratègica, valents. I aquests no ho són”. Així de contundent ha estat el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, que avui ha comparegut davant els mitjans de comunicació per fer balanç dels 100 dies de govern municipal (JuntsxReus, ERC i Ara Reus), que ha qualificat de ‘decepció majúscula’.

Per Martín, ‘l’únic que es pot constatar en aquests moments és que Reus és líder en desastres” fent referència a aspectes com els baixos índexs de reciclatge; les queixes veïnals per la brutícia acumulada en alguns punts de la ciutat; la inseguretat als barris; al fet que Reus lidera el rànquing de les ciutats de més de 40.000 habitants amb més taxa d’atur; l’estat deplorable d’alguns carrers; la saturació a les aules; carrers comercials plens de locals buits; les contínues informacions de la mala salut financera a les arques de l’Ajuntament o les queixes dels representants dels treballadors municipals perquè no s’atenen les seves peticions.

Pel portaveu, “Reus té un govern municipal fonamentat en interessos de partit, sense projecte ni model de ciutat i això aboca la ciutat a una situació dramàtica”. En aquest sentit, ha lamentat que hores d’ara encara no es disposi d’un Pla d’acció municipal; que encara no s’hagin activat promeses electorals (una de les més importants, la construcció de 1.000 habitatges socials); que no s’hagi anunciat cap acció per desencallar infraestructures i equipaments com el baixador de Bellisens o el desdoblament del CAP de Sant Pere, ni se sàpiga res de compromisos adquirits en el  mandat anterior, com l’aprovació del POUM o la plaça del cap de la policia.

El portaveu socialista ha denunciat que Reus té un govern de molta foto i poca acció , i en aquest sentit reclama una rectificació de rumb. “Ja n’hi ha prou d’inoperància, Reus no pot perdre un dia més”, ha reblat.

El portaveu socialista ha acabat la seva compareixença davant els mitjans de comunicació recordant que el PSC està treballant en la construcció d’una alternativa, amb propostes alineades amb els principals interessos de les persones i per fer avançar la ciutat, que anirà vehiculant en forma de mocions i propostes de resolució perquè puguin ser aprovades pel Ple.

 

Adjuntem infografies que s’han mostrat durant la roda de premsa.

A la imatge, d’esquerra a dreta, els regidors Hèctor Fort, Ana Martínez, el portaveu Andreu Martín, i Sandra Guaita.

Fitxers adjunts: