Reus

Martín: ‘Ha arribat l’hora que el govern atengui les reclamacions del barri de la Muralla"

  • Actualizado:
  • Creado:

El grup municipal porta a Ple una moció per millorar la recollida de brossa i l’enllumenat i fomentar la convivència, entre d’altres

Una segona moció proposa accions per reduir la precarietat del jovent  

 

Augmentar el nombre de contenidors al barri de la Muralla, compensant les zones on actualment són inexistents, reparar els malmesos i garantir que en tots els punts de recollida de brossa hi hagi contenidors de totes les fraccions, per tal que el veïnat pugui realitzar una correcta separació dels residus. Aquest és el primer acord de la moció que el PSC debatrà al Ple d’aquest dijous, que també planteja al govern estudiar la implantació d’un sistema rotatiu d’emplaçament dels contenidors per diferents localitzacions del carrers per tal que les ubicacions no siguin sempre les mateixes i, d’aquesta manera, equilibrar les molèsties que suposa al veïnat tenir contenidors de brossa davant de casa, evitant llargs períodes de temps.

El portaveu del grup municipal, Andreu Martín, ha explicat que arran de diverses visites realitzades a la zona, de converses amb veïnat i comerciants, i trobades amb la recent creada Associació de Veïns Mas Magrané, “hem pogut detectar mancances, problemàtiques i reclamacions recurrents a les quals l’ajuntament hi ha de posar remei de manera urgent. Cal incidir, sobretot, en la millora d’aspectes relacionats amb la salubritat i la seguretat a la via pública i, en un altre sentit, cal fer una aposta important per garantir la convivència i el civisme al barri”.

El PSC ha constatat un nombre insuficient de contenidors, alguns d’ells mal ubicats i la majoria en condicions deficients. També, dificultats per realitzar una correcta separació de la brossa, “una situació injustificable tenint en compte que els objectius de desenvolupament sostenible ens marquen el repte de reduir a la meitat la fracció de rebuig l’any 2030”.  

La moció també demana intensificar la neteja de places i carrers millorar el paviment de la calçada i l’enllumenat, per evitar sensació d’inseguretat entre els veïns i veïnes i instal·lar una zona de jocs infantils, per a la pràctica de l’esport  i una zona per a l’esbarjo dels gossos.

D’altra banda, els veïns es queixes de conductes incíviques com l’ús indegut de papereres, de les zones d’aparcaments de càrrega i descàrrega, existència d’excrements de gossos a la via pública, pintades a moltes façanes. Residents al barri també denuncien aldarulls entre veïns per conductes insolidàries en alguns espais, que fan del tot necessària una campanya per fomentar el civisme i habilitar un espai polivalent que pugui ser un punt de trobada dels veïns i veïnes i els permeti realitzar activitat social. “Això permetrà millorar el sentiment de pertinença al barri de totes les persones que hi viuen i evitar algunes conductes irrespectuoses”, ha conclòs.

 

Garantir drets al jovent, no pas privilegis

Una segona moció proposa accions per a reduir la precarietat dels joves reusencs, facilitant l’accés a un habitatge o a un lloc de treball, més formació professional i abaratir el cost per accedir a les activitats culturals i esportives.

Martín posa de manifest que “la joventut és un dels col·lectius més colpejats per les dues crisis, l’econòmica de 2008 i l’actual provocada per la pandèmia de la Covid19, agreujant els problemes i les desigualtats que ja venien patint d’abans”, com la precarietat laboral i salarial, dificultats per a emprendre projectes vitals i accedir a un habitatge, desigualtats d’accés als estudis, etc. Assegura que, avui, tenir estudis no garanteix poder accedir a una feina de qualitat i amb un salari suficient; i el fet de tenir una feina en sí mateix tampoc no és sinònim d’estabilitat econòmica ni possibilitats d’emancipació.

“Aquest col·lectiu ha de disposar d’eines que els permeti construir amb autonomia el seu projecte de vida. I des de les administracions les hem de garantir. Estem parlant de drets, no pas de privilegis”, ha reblat.

 

Adjuntem els text íntegre de les mocions registrades en document PDF.

Ficheros adjuntos: