Reus

El PSC reclama més recursos per garantir la continuïtat dels centres especials de treball

  • Actualizado:
  • Creado:

El grup municipal socialista defensarà una proposta al Ple de mesures que permetin afrontar l’increment del Salari Mínim Interprofessional de les persones empleades amb discapacitat

Que el govern de l’Estat destini els recursos necessaris per garantir la subvenció del Salari Mínim Interprofessional als treballadors i treballadores amb discapacitat i que la Generalitat incrementi els recursos per garantir la viabilitat econòmica dels Centres Especials de Treball. Aquests són els principals acords de la proposta de resolució que el grup municipal socialista defensarà al Ple d’aquest dilluns.

La proposta ve motivada arran de l’increment del Salari Mínim Interprofessional fins els 900€ aprovat el passat 21 de desembre de 2018 el Consell de Ministres del Govern de l’Estat. El Portaveu Andreu Martín explica que, “si bé és una molt bona notícia (suposa els major increment dels darrers 41 anys), els Centres Especials de Treball han mostrat la seva preocupació pels efectes d’aquesta mesura, ja que sense el suport necessari per part de la Generalitat de Catalunya es posa en perill el model d’inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat”.

Martín posa de manifest que,  així com el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat preveu un increment per als fons destinats a aquesta finalitat, “el Govern de la Generalitat encara no ha informat si augmentarà la partida destinada a complementar la subvenció per aquest fi”.

El portaveu remarca la gran tasca que realitzen aquest centres, en especial a casa nostra el Taller Baix Camp, la bugaderia Més net, la Fundació Pere Mata, a més de Reus Transport i Reus Mobilitat i Serveis, i que cal garantir els llocs de treball de les persones amb discapacitat i la continuïtat d’aquestes centres, i de tots els que funcionen arreu de Catalunya. “No podem posar en perill el model capdavanter en la inserció laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya. I les administracions hem de ser corresponsables a l’hora de defensar-lo i millorar-lo”, ha reblat.