Reus

Andreu Martín qualifica de ‘menyspreu inacceptable’ la manera de fer del govern municipal

  • Actualizado:
  • Creado:

Pel portaveu, “que l’alcalde presenti les ordenances i el pressupost a la premsa abans que a l’oposició és una demostració alarmant de manca de respecte i exclusió”

Demostració alarmant de manca de respecte i menyspreu inacceptable. Així ha qualificat el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, la manera de fer del govern municipal que avui ha presentat l’expedient d’ordenances fiscals i del pressupost per al 2020 a la premsa sense que l’oposició en tingui coneixement previ. No ha estat fins a tres hores més tard de la roda de premsa que s’ha pogut accedir a la documentació prescriptiva.

Per Martín, «és lamentable com l’equip de govern ha gestionat la manera de fer pública aquesta informació, ignorant els grups de l’oposició que, en el moment de fer-ho públic, encara no teníem els expedients».

«Sempre ens queixem que el govern no sotmet a debat aquestes qüestions, les més importants del mandat. Però això d’avui va més enllà. Ni tan sols sabem quina és la proposta que haurem de votar al Ple d’aquí a pocs dies. Amb la dificultat afegida que ara s’han d’estudiar les propostes d’ordenances i pressupost a la vegada» ha lamentat.

“Són els temes on més caldria tenir en compte els grups municipals, encara que només sigui per una qüestió d’elegància democràtica”, remarca el portaveu, reiterant, un cop més, la «voluntat preocupant  del govern de dificultar la tasca de l’oposició, que amb la seva majoria absoluta arribar a ser molt perillós”.

El portaveu socialista també s’ha queixat que la regidora d’Hisenda convidi l’oposició a parlar del tema a través d’una nota de premsa enviada als mitjans. “Per la mateixa nota ens hem assabentat que el tema es debatrà en comissió el proper dimarts. Una trucada o un correu electrònic hauria estat un procediment molt més correcte”, ha reblat.

D’altra banda, Martín ha assegurat que en els propers dies i un cop hagin pogut fer un anàlisi dels expedients, en faran una valoració pública.