Reus

Andreu Martín: ‘És una vergonya que Reus no sigui punt de vacunació’

  • Actualizado:
  • Creado:

El grup municipal reclama que es facin les gestions necessàries davant la Regió Sanitària perquè la població no hagi de desplaçar-se a altres ciutats

Una situació vergonyosa. Així ha qualificat el portaveu Andreu Martín el fet que Reus no sigui punt de vacunació de la Covid. Cal recordar que la Generalitat ha habilitat diferents punts de vacunació de la Covid19 per tot Catalunya amb l’objectiu d’arribar a tota la població de forma àgil i còmoda. Però Reus, amb més de 100.000 habitants, no figura a la llista. “I el més greu, els nostres governants s’hi conformen i es queden de braços creuats davant aquest greuge respecte a altres ciutats de l’entorn”, lamenta el portaveu.

Els centres més propers són a Tarragona, Cambrils o Valls, “amb les molèsties que el desplaçament significa per a moltes persones, a més del retard en la vacunació de reusencs i reusencs que suposa aquest entrebanc logístic”.

El PSC exigeix que “es posi remei a aquesta situació escandalosa i indignant”. I, en aquest sentit, ha registrat un prec perquè el govern de Reus faci totes les gestions necessàries davant els responsables de la Regió sanitària per tal que Reus sigui centre de vacunació de la Covid. Al prec també es demanen explicacions dels motius pels quals Reus no és punt de vacunació.

Un segon prec fa referència a l’enderroc d’immobles a la ciutat. El mes passat, la decisió de l’ajuntament de Reus d’enderrocar un edifici noucentista del carrer Sant Llorenç va encetar un intens debat ciutadà sobre el patrimoni i la seva conservació. Lluny de qüestionar el procediment administratiu, algunes entitats han fet sentir la seva veu queixosos que no se’ls ha tingut en compte en la decisió d’enderrocar l’edifici. Consideren que, a banda de criteris tècnics, caldria valorar la visió d’altres professionals qualificats tenint en compte aspectes com la singularitat i el valor icònic dels immobles.

En aquest sentit, el grup municipal socialista demana al govern que l’ajuntament informi i impliqui en els processos d’enderroc que estiguin a d'exposició pública a associacions i/o entitats relacionades amb la matèria per tal que puguin aportar la seva opinió. I que, a més, col·loqui un cartell davant de l'edifici afectat informant que es troba en exposició pública i que tota la ciutadania hi pot fer aportacions.

Un tercer prec és en relació al web municipal que facilita l’adopció d’animals. Però només ofereix l'opció d'adoptar gossos, quan hi ha entitats de Reus que busquen famílies que adoptin gats. I per això el PSC demana al govern que aquest web doni l’opció d’adoptar gats, a més de gossos.