Reus

Volem que s’impulsi el pont per connectar els barris del sud amb l’hospital en aquest mandat

  • Actualitzat:
  • Creat:

També proposem la creació de la figura del mediador/a de barri que faci d’interlocutor entre l’ajuntament i la ciutadania

Que l’Ajuntament de Reus realitzi els contactes amb totes les parts implicades per promoure durant aquest mandat el projecte constructiu del pont que ha d’unir els barris del sud de la ciutat amb l’Hospital de Sant Joan.. Aquest és l’acord d’una moció que el PSC defensarà al Ple d’aquest divendres, sorgida després que el grup municipal socialista hagi copsat, de nou, la reclamació de les entitats veïnals de la zona.

El portaveu Andreu Martín considera que “cal atendre d’una vegada aquesta vella reivindicació veïnal” perquè tot i la proximitat entre aquests dos punts, la via del tren suposa una barrera i la construcció d’un pont per damunt del carrer de Manuel de Pedrolo permetria traspassar d’una zona a l’altra fàcilment. Cal tenir en compte que, en línia recta, aquests barris són a menys d’un quilòmetre de distància de l’hospital. En canvi, els veïns i veïnes que hi volen anar han de fer un trajecte en cotxe molt més llarg i tarden el mateix temps o més, en funció de l’hora i de la quantitat de trànsit, que les persones que s’hi desplacen des del centre de la ciutat. També hi ha la possibilitat de fer el trajecte a peu, però la mala senyalització fa que els usuaris i usuàries considerin perillosa i precària aquesta opció.

Pel PSC ha arribat l’hora de reprendre aquest projecte. Martín assegura que “és un pas important per comunicar les dues zones però també és fonamental per revitalitzar-les. I des de l’Ajuntament cal trobar la fórmula per accelerar la realització d’aquest projecte per tal que no depengui, exclusivament, del desenvolupament urbanístic de la zona (urbanització dels terrenys, construcció d’habitatges, etc.). Aquest és un procés molt llarg i les necessitats veïnals són immediates. Aquest també una tema estratègic de ciutat”, ha conclòs.

 

Mediador/a de barri

Una segona moció proposa la creació de la figura del mediador/a de barri que faci d’interlocutora entre l’administració i la ciutadania, detectant problemes i necessitats, per fer-los arribar a l’Ajuntament i traslladar solucions a les persones que les necessitin de manera ràpida i efectiva.

Pel PSC, es donen diverses circumstàncies que demostren que cal anar més enllà del Pla de participació ciutadana, perquè la interlocució no acaba de funcionar com seria desitjable a l’hora de traslladar suggeriments, problemes i peticions dels veïns i veïnes.

El portaveu explica que un exemple el trobem en el cas dels ajuts a la pobresa energètica, en què des de la regidoria de Benestar Social s’ha reconegut que moltes famílies vulnerables queden fora de la convocatòria, que no els sol·liciten perquè no els coneixen. “I la conseqüència és que queden romanents a la partida del pressupost destinada a aquests ajuts. Una situació molt preocupant i que l’Ajuntament no hauria de permetre, i menys en aquests moments en què la pandèmia està greujant encara més la vulnerabilitat de moltes famílies”, ha reblat.

En un altre sentit, els problemes de convivència detectats en diversos barris i la manca de solucions també posen en evidència que no hi ha una bona interlocució ajuntament i el veïnat. Pel PSC, cal disposar d’una figura que realitzi tasques de mediació, que faci d’interlocutora entre l’administració i la ciutadania, que pugui detectar necessitats i problemes, fer-les arribar a l’Ajuntament i traslladar solucions a les persones que les necessitin.

“La creació d’aquesta figura és necessària. Perquè, si bé hi ha moltes persones que de manera individual s’apropen a l’ajuntament i traslladen la seva petició o queixa per registre o bé, d’altres ho fan per la via telemàtica, la realitat evidencia que hi ha un bon nombre de veïns i veïnes que necessiten del suport del mediador/a per no quedar-se enrere”, remarca el portaveu.

 

Adjuntem el text íntegre de les dues mocions registrades en document PDF.

La imatge correspon a la reunió del portaveu Andreu Martín i la diputada Sandra Guaita amb representants veïnals de la zona sud de la ciutat.

 

Fitxers adjunts: