Reus

“Sol·licitem que Reus esdevingui ciutat d’acollida de refugiats afgans”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal encoratja a l’Ajuntament que s’analitzi la possibilitat que la ciutat de Reus obri portes per acollir als refugiats d’Afghanistan i ofereixi ajudes i voluntariat.

“Tots coneixem la urgent situació humanitària que s'està generant amb el desplaçament massiu de ciutadans que fugen d’Afghanistan. Cal oferir la nostra ciutat a les persones que estan fugint del seu país per raons humanitàries” reclama Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC a Reus.

 

En aquest marc, el portaveu socialista reclama amb celeritat “convocar una reunió extraordinària del Consell de Solidaritat i Cooperació perquè Reus esdevingui ciutat d’acollida de refugiats afgans i es constitueixi una Taula Local d'Acollida per coordinar recursos i accions de tots els agents del municipi on es posi en comú l'acció dels diferents agents implicats en col·laboració amb la resta d’administracions i entitats”.

 

Des del PSC, reconeixen els esforços del Ministeri d’Assumptes Exteriors i del Ministeri de Defensa per realitzar la necessària evacuació i repatriació de tots els residents espanyols, personal de l'Ambaixada i tots els afganesos que han col·laborat amb l'Exèrcit i la cooperació espanyola durant tot el temps de presència al país.

 

“Obrir les portes de la nostra ciutat és la mínima aportació que pot fer Reus per ajudar a dignificar la vida de les persones que estan intentant escapar de la situació humanitària que s’està vivint a Afghanistan” manifesta el portaveu socialista.

 

En aquest sentit, Martín ha mostrat la seva preocupació per “la situació de les dones i nenes afganeses que patiran una situació d'extrema vulnerabilitat i privació de drets i llibertats” i reclama a l’Ajuntament de Reus “una resposta urgent, unida i contundent des del consistori reusenc per donar suport i ajudar el poble afganès”.