Reus

Sandra Guaita: "El traspàs de l'Hospital al CatSalut no el farà sortir del pou on l’han abocat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC alerta que el traspàs al CatSalut no aportarà cap benefici a la ciutat, ni econòmic ni de millora de la qualitat assistencial

El grup municipal denuncia la submissió de l’alcalde a la Generalitat, i la poca voluntat de defensar el patrimoni dels reusencs i reusenques

 

Submissió total a la voluntat del govern de la Generalitat, desídia i maca absoluta de capacitat per defensar el nostre model sanitari. Aquestes són les raons per les qual avui l’hospital de Sant Joan ha deixat de ser municipal i s’ha traspassat al CatSalut, segons el grup municipal del PSC.

En el ple d’avui, la seva portaveu Sandra Guaita ha posat de manifest que no es tracta d’una venda, «sinó d’un regal que suposa una pèrdua important de patrimoni per als reusencs i reusenques» i ha posat en dubte que aquest traspàs comporti cap benefici a la ciutat.

Pel PSC, és lamentable que l’operació es justifiqui per una millora de la situació econòmica de l’hospital, una millora de la qualitat assistencial i una optimització de recursos. «Cap d’aquests arguments són reals. és fals que el traspàs a la Generalitat el faci sortir del pou on l’han abocat», ha assegurat. Pel que fa a la millora de la situació econòmica, Guaita ha insistit una vegada més, que els problemes es podrien haver solucionat amb un canvi de finançament de CatSalut. Pel que fa a la qualitat assistencial, Guaita ha fet una ferma defensa treballadors, insistint que la plantilla serà la mateixa i que treballaran per oferir la millor assistència tal i com han vingut fent fins ara. En darrer terme, Guaita també ha posat en dubte que es puguin optimitzar els recursos, «un escenari difícil vistes les darreres retallades sagnants del CatSalut» i alertant «que això no es tradueixi en una reducció de despeses resultat de l’acomiadament de personal. Aquesta no és la solució».

El PSC també critica que es vulgui justificar la venda de l’hospital pels seus problemes de finançament vinculats al dèficit del 2018, que és de 100.000 euros. «Una quantitat ridícula, tenint en compte els dèficits molt més importants de molts altres hospitals de Catalunya, sobretot els que gestiona l’ICS, que tanquen amb dèficits milionaris».

«Vostès no estan treballant per una millora assistencial ni per un millor finançament. Vostès s’han volgut treure la patata calenta de sobre, hi ha hagut una voluntat expressa de treure’s l’Hospital del damunt. I per la seva incapacitat de negociar, traspassen el patrimoni dels reusencs i reusenques al millor postor», ha reblat, afegint que «s’ha desaprofitat l’eina del Pacte de Salut per definir l’evolució del nostre model sanitari territorial per un model que respongui a una àrea metropolitana del Camp de Tarragona».

«Vostès han regalat el patrimoni de la nostra ciutat, en lloc de lluitar per un finançament just. I això tindrà greus conseqüències. I el més greu és que ningú del govern municipal assumirà conseqüències», ha conclòs Guaita.