Reus

“Reus té un problema greu de neteja pública i la incompetència del govern és aclaparadora"

  • Actualitzat:
  • Creat:

L’estat ‘deplorable’ del parc de Mas Iglesias és el darrer exemple que aportem per reclamar que s’intensifiqui el manteniment a la ciutat

“La ciutat de  Reus s’ha convertit en un un abocador. I aquesta afirmació no només la fem nosaltres, sinó que ve avalada per les queixes constants, incrementades els darrers mesos, dels veïns i veïnes de diferents zones de la ciutat, sense que obtinguin una resposta satisfactòria per part de l’Ajuntament”. Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC alerta de la manca de resposta a les denúncies reiterades de la ciutadania en relació a la brutícia a la ciutat, “que se sent desatesa pel seu govern i que no pot viure en un entorn digne”.

A parcs infantils abandonats, carrers plens de brutícia, brossa, mobles i tot tipus de deixalles al voltant dels contenidors, ara cal afegir-hi les queixes per l’estat de deixadesa en què es troba el parc de Mas Iglesias, l’únic pulmó verd del sud de la ciutat, “que es troba en un estat deplorable”.

Martín lamenta que l’alcalde Pellicer atribueixi la situació a l’incivisme de la ciutadania, tal i com ho va manifestar al ple del passat divendres, arran d’un prec del PSC que reclamava intensificar amb urgència la neteja i el manteniment de la via pública que no s’ha fet durant el confinament, “donant resposta a la multitud de queixes ciutadanes per les condicions d’insalubritat en què es troba instal·lada la nostra ciutat”.

En aquest sentit, Martín assegura que la situació actual no es pot atribuir a l’incivisme dels reusencs i reusenques sinó que més aviat es tracta d’un incompliment de responsabilitats per part de l’Ajuntament, que té l’obligació de fer un bon manteniment i una neteja adequada als parcs, jardins i carrers de la ciutat. “Reus té un problema greu de neteja pública i que la incompetència d’aquest govern en aquest àmbit és aclaparadora”.

El portaveu socialista insisteix que cal una actuació decidida de l’Ajuntament per sanejar la ciutat i millorar les condicions en què es troba. “És evident que la ciutat es troba en un estat deplorable i que cal un replanteig en la planificació del manteniment de les zones verdes, cada cop més deteriorades”, assegura, alhora que critica la “poca capacitat del govern d’admetre errors”.

Segons Martín, que el contracte del servei de neteja viària i recollida d’escombraries està prorrogat i pendent d’una nova adjudicació, no és un argument vàlid. “La ciutadania no ha de patir la incapacitat del govern de resoldre aquest contracte. Ja n’hi ha prou d’excuses!”, ha reblat.