Reus

Reclamem cribratges massius a Reus per controlar i aïllar el virus davant l'augment de casos

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal encoratja a la població a seguir les instruccions pel Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut per aturar els contagis

“48h després de que el Departament de Salut actualitzés les últimes dades sobre la COVID-19 a Reus, cap representant del govern de l’Ajuntament ha sortit a informar i explicar les dades a la ciutadania” denuncia Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC a Reus. “És necessari que tant la ciutadania com els grups municipals estiguem informats diàriament sobre la situació de la pandèmia a la ciutat durant aquesta crisi. Exigim que els responsables polítics del consistori informin en cada moment de com evolucionen els casos de COVID-19 a la ciutat i expliquin a tota la població les dades actuals” exigeix Martín, que lamenta que la ciutadania s’hagi assabentat de la situació de la pandèmia a la ciutat un cop més abans per la premsa que per l’Ajuntament o el Departament de Salut.

Davant l’anunci dels nous casos a la ciutat, que situa a Reus entre les ciutats catalanes amb més risc, Martín demana al govern de Reus que treballi conjuntament amb el Departament de Salut per coordinar les accions necessàries per tal de controlar i aïllar el virus.

Martín remarca que “cal que la Regió Sanitària aclareixi si té controlada la situació a Reus en base a la tasca dels rastrejadors o hem fet tard com sembla que indiquen les dades de risc de rebrot”. Per tot això entenem justificat la “demanda de realització de cribratges massius a Reus, en especial als barris més afectats de la ciutat; cal treballar en una estratègia única per tal de resseguir les cadenes de contagi i descobrir persones infectades asimptomàtiques per tal de verificar si la transmissió del virus continua descontrolada”.

El portaveu ha mostrat la seva preocupació per l’alt increment de casos a la ciutat, lamentant que “les mesures establertes pel consistori van a remolc de la extensió del virus. Ens hi hem d’avançar” expressa Martín, que assegura que cada hora que passa és una hora perduda pel control del virus. “La COVID-19 no descansa mai, ni per vacances. Nosaltres tampoc hem de baixar la guàrdia. S’agraeix la mesura dels educadors cívics però cal incrementar-los i que l’Ajuntament potenciï la informació diària a la ciutadania, amb un canal de fàcil accés on es recordin les mesures higièniques i de protecció així com promoure la col·laboració imprescindible per part de la ciutadania”.

En aquest sentit, el portaveu ha explicat que el grup socialista va sol·licitar informació al consistori el dilluns passat i estén la mà al govern de Reus per tot allò que és necessiti per part del PSC.

Per part del nostra grup municipal, “mentre no hi hagi una informació regular a la ciutadania sobre la situació de la pandèmia a Reus, informaren de les dades oficials a les que tinguem accés presentant-les de la forma més entenedora possible i de les mesures higièniques i de precaució establertes pels responsables de salut pública, perquè entenem que aquesta informació és determinant per fer front a l’extensió del virus durant aquesta crisi” conclou Martín.