Reus

Proposem una ambiciosa transformació urbanística del barri Mare Molas

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal també proposa una zona per a autocaravanes, on hi estigui permesa la pernoctació i amb serveis

Impulsar la transformació del barri Mare Molas a partir de reformes urbanístiques a l'espai públic, que permetin l’homogeneïtzació i dinamització de carrers, rehabilitació d'edificis, millora de la mobilitat, neteja i il·luminació i creació de zones verdes, entre d’altres. Aquest és l’esperit d’una moció que el PSC defensarà al Ple d’aquest divendres, sorgida després que el grup municipal socialista hagi copsat el notable malestar del veïnat per l’estat de progressiva degradació en què es troba aquesta important zona de la ciutat.

El seu portaveu, Andreu Martín, remarca que els barris que hi limiten, com ara el passeig Prim, el Velòdrom i l’avinguda dels Països Catalans disposen d’espais públics de més qualitat i cuidats “i això agreuja l’aparent oblit del Mare Moles per part de l’ajuntament. Ha arribat el moment de fer una actuació que permeti garantir i millorar la qualitat de vida i les oportunitats de les persones que hi viuen i hi treballen”.

Martín assegura que cada cop és més creixent la preocupació de la ciutadania per la manca d’un manteniment adequat de l’entorn, que hi har carrers de primera i altres que no són prioritaris i cal fer front a aquesta situació. “Cal vetllar per assegurar condicions òptimes a tots els barris, alguns dels quals pateixen una deixadesa alarmant, i no només al centre de la ciutat”. I per això considera important “atendre les necessitats i els suggeriments d’entitats, comerciants i veïns i veïnes per conèixer de primera mà les inquietuds del barri i, a partir d’aquí, establir propostes de millora que puguin donar resposta a les seves demandes”.

En aquest sentit, els acords de la moció proposen una actuació ambiciosa un cop es realitzi una diagnosi en col·laboració amb totes les entitats i col·lectius representants del barri que contempli:

-remodelació integral del carrer mare Molas, que inclogui una solució satisfactòria amb problemes de circulació i millores puntuals en altres carrers de la zona.

-una solució per a l’ús dels espais existents entre alguns edificis del carrer (davant l’escola Maria Rosa Molas), per treure’ls de l’estat de brutícia i abandonament en què es troben.

-enjardinament del triangle situat a la cruïlla els carrers de Mare Molas i Sor Lluïsa Estivill.

-una intervenció als carrers i edificis del barri que contribueixi a la l’equiparació en termes de qualitat de l’espai públic.

-estudiar la creació d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges i valorar la compra per part de l’Ajuntament dels que estan buits o ocupats, per tal que es puguin posar a la borsa de lloguer social.

-millores al paviment, potenciar la neteja i la il·luminació (també a la zona de l’aparcament del carrer de Sor Lluïsa Estivill) i la senyalització, tant horitzontal com vertical.

-millores en el funcionament de la recollida pneumàtica a tot el barri.

-creació d’una nova àrea verda. Cal analitzar la possibilitat d’habilitar-la al solar existents just davant d’aquest aparcament del carrer de Sor Lluïsa Estivill i altres disponibles.

-actualitzar el procés participatiu de la Plaça d’Antoni Correig, per tal que el veïnat pugui participar en el debat i opinar sobre què necessita.

-potenciar el centre cívic de Ponent en substitució a la construcció d’un nou equipament anunciat pel govern a la zona.

-una intervenció comunitària amb accions per fomentar la convivència i el civisme al barri.

 

Zona per a autocaravanes

Una segona moció proposa que l’Ajuntament habiliti una zona del terme municipal destinada a l’aparcament d’autocaravanes i vehicles similars on hi estigui permesa la pernoctació per tal que pugui entrar en funcionament, en la mesura del possible, durant l’estiu vinent.  I que en aquesta àrea s’hi instal·lin els diferents serveis necessaris per a les persones que  viatgen en autocaravana, com ara un punt de recàrrega d’aigua potable, taules de pícnic, lavabo químic i zones de buidatge de les aigües grises.

El portaveu destaca que en el context actual, marcat per una forta crisi econòmica de la qual el turisme no se n’escapa, i en què cal ressituar-se i adaptar-se per atraure un turisme de proximitat, el d’autocaravana es presenta com una bona oportunitat que no podem deixar escapar. “Reus no es pot quedar enrere i cal que l’Ajuntament faci una aposta per una modalitat de turisme en auge que cal tenir en compte i cal cuidar”.

“Tenim al davant una oportunitat d’or de captar un perfil de turisme itinerant i molt actiu durant tot l’any que vulgui gaudir de la nostra ciutat i de tots els seus atractius arquitectònics, gastronòmics, comercials i culturals. Però, per això, hem d’estar preparats i els ho hem de posar fàcil”, ha conclòs Martín.

 

 

Adjuntem text íntegre de les dues mocions registrades en document PDF.

Fitxers adjunts: