Reus

Martín: Reus necessita un canvi radical en polítiques educatives per avançar cap a la cohesió

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat fa balanç de la ‘pèssima gestió’ del govern actual i proposa mesures per revertir la greu segregació escolar

“Sense igualtat d’oportunitats no hi pot haver convivència”. Així de contundent ha estat Andreu Martín, que avui ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar les seves propostes en matèria educativa. El candidat socialista vol “garantir l’accés de la ciutadania a l’educació a partir de la igualtat d’oportunitats i l’equitat, perquè és un dels pilars de la cohesió i motor de progrés”.

Martín ha qualificat de pèssima la gestió que ha fet el govern actual en matèria educativa i que ha donat com a resultat “una segregació escolat molt preocupant, que cal revertir amb urgència”. També s’ha referit a l’eliminació d’onze grups de P3, a la disminució de grups a les escoles bressol, a la  retirada de projectes que estaven aprovats i finançats com l’escola bressol La Sajolida i l’institut escola Els Ganxets; a les ràtios elevades als instituts de secundària, als conflictes que ha generat entre les famílies els canvis en el sistema d’adscripció als instituts, etc.

L’alcaldable també ha volgut manifestar la seva perplexitat per les declaracions del Sr. Pellicer en relació a l’escola Isabel Besora, que va dir que “si és alcalde lluitarà per una nova línia de P3”. “Primer, perquè ja n’és d’alcalde, que no ho sap?- s’ha preguntat irònicament; segon, perquè durant la preinscripció les famílies ja li van demanar l’obertura de la línia i no hi va fer res; tercer perquè per al proper curs ja no hi és a temps; i quart, perquè, en plena campanya electoral, la promesa ja no té cap credibilitat”.

“A la gent se li ha de dir la veritat, no es poden llençar promeses quan no hi ha cap intenció de complir-les. La ciutadania mereix més respecte per part de la seva administració”, ha reblat.

“És evident que l’àmbit educatiu necessita un canvi de paradigma i que hem de concentrar esforços perquè Reus torni a ser una ciutat educadora”. En aquest sentit, ha proposa la realització d’un pla immediat d’escolarització equilibrada que estigui a punt de cara a la preinscripció del curs vinent; un pla de reducció de l’absentisme i fracàs escolar, que eviti riscos d’exclusió socials dels alumnes; Plans educatius d’entorn dotats dels recursos necessaris perquè puguin ser efectius; el retorn dels educadors socials a les escoles per tal que puguin fer una feina de prevenció de possibles conflictes; i la participació activa de les AMPA’s en la presa de decisions en matèria educativa.

 

‘Per avançar més’

Martín ha explicat el darrer eix del programa socialista que inclou 103 mesures per fer “avançar” la ciutat, cap a l’equilibri, la sostenibilitat, la participació, el progrés i la solidaritat.  

En l’àmbit de la cohesió territorial ha parlat de la creació del regidor de barri i de la necessitat d’invertir els mateixos recursos en tots els barris pel tal que puguin oferir les mateixes oportunitats.

En sostenibilitat, s’ha mostrat disposat a millorar l’ordenança de tinença d’animals per aconseguir una millor convivència amb la ciutadania i augmentar el seu benestar; desenvolupar una ordenança d’autoconsum energètic; i un pla de xoc per augmentar la recollida selectiva.

I en l’àmbit de relació entre la ciutadania i l’administració ha posat de manifest la seva voluntat d’implicar tota la ciutadania en la transformació de la ciutat i l’elaboració d’una pla estratègic a deu anys vista.

“Ja n’hi ha prou d’una govern sense ambició, sense pla ni objectius, sense propostes interconnectades. Així és impossible la transformar la ciutat i fer de Reus una ciutat per viure i treballar millor, per gaudir i avançar més, que seran els nostres eixos de treball”, ha conclòs Martín.