Reus

Martín: “Potenciar el comerç de proximitat és l'oportunitat per crear llocs de treball"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat del PSC anuncia mesures fer fomentar l’accés de tots els reusencs i reusenques al món laboral i denuncia la ‘manca d’ambició i de visió del govern actual’

Bonificacions fiscals a les empreses de nova creació durant el primer any i, prolongades al segon any d’activitat si generen llocs de treball estable; polítiques millorar la competitivitat del comerç de proximitat i de barri;  i suport a les industries perquè puguin adequar-se als reptes de futur i impuls a les economies emergents, en especial a la digital. Aquestes són algunes de les 87 mesures que recull el programa del PSC per fer de Reus una ciutat ‘per treballar millor’, que també inclou la cultura i el turisme de qualitat com a elements generadors de riquesa i ocupació.  

El candidat a l’alcaldia, Andreu Martín recorda que “Reus és la segona ciutat de Catalunya amb més atur dels municipis de més de 40.000 habitants. En aquests moments, 6.684 persones no tenen feina, un 14,32% de la població, i els polítics no ens podem quedar de braços creuats, els hem de donar una solució urgent”.

En aquest sentit, considera que potenciar el comerç de proximitat (no només al centre de la ciutat sinó a tots els barris) per tal que pugui continuar sent un dels principals motors de creixement econòmic “és una bona oportunitat per crear llocs de treball estables”, alhora que cal atreure empreses. “Reus té un magnífic espai, el Tecnoparc. Ara només necessita un govern amb ambició, visió i projecte, i que sàpiga optimitzar els recursos que ofereix la ciutat. No pas omplir-la de supermercats, com ha fet el govern actual”, ha reblat.

Per aconseguir-ho, el candidat ha anunciat la creació d’una taula amb la implicació dels diferents actors econòmics i socials, empreses, universitat, sindicats, col·legis professionals per tal de fer una diagnosi de tots les oportunitats existents a la ciutat i treballar en xarxa “perquè Reus torni a ser una ciutat d’oportunitats, dinàmica i capdavantera”.

“Per garantir qualitat de vida i un benestar col·lectiu per a tota la població cal que oferim espais per promoure un desenvolupament econòmic en un context inclusiu. I per això, cal fomentar l’accés de tothom al treball”, assegura Martín, afegint que està disposat a “trucar a les portes de tots els despatxos d’administracions superiors que faci falta, per reclamar suport i recursos per a la creació de llocs de treball, en els casos que l’Ajuntament no hi tingui competències”.

“L’excusa reiterada que l’Ajuntament no hi pot fer res, a nosaltres no ens serveix”, ha conclòs.