Reus

Martín:“Molta canalla mai tindrà l’oportunitat d’aprendre a nedar per culpa del seu ajuntament"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal carrega contra el regidor d’Esports per aturar el programa Cap nen sense saber nedar ‘pel seu elevat cost’

 

“El regidor d’Esports no creu en el programa ‘Cap nen sense saber nedar’  i això perjudicarà a molts nenes i nenes de la ciutat, que mai tindran l’oportunitat d’aprendre natació per culpa del seu ajuntament”. Així de contundent ha estat el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, després que el consell d’administració de Rellsa aprovés ahir una proposta per aturar aquest programa i reformular-lo “pel seu elevat cost”. El PSC hi va votar en contra.

Per Martín, un cop més, aquest govern demostra estar molt allunyat de les persones i de les seves necessitats. “Com pot ser que es plantegi invertir un dineral per construir unes piscines privades i no vulgui afrontar els 149.000 euros que suposa  la participació de més de 1.200 alumnes de segon de primària de 30 escoles de la ciutat en un programa de salut?, es pregunta.

El PSC critica que el govern s’estigui plantejant oferir aquest programa a l’estiu, amb pressupost limitat, i dirigit a nenes  i nenes de P3, P4 i P5. “Aquesta etapa no és obligatòria, el que significa que els alumnes que s’incorporin directament a la primària, no es podran beneficiar d’aquest programa”, remarca el portaveu, qui assenyala que “és molt més que un curs de natació. És un programa educatiu, pedagògic i inclusiu que, des de l’any 1986 ha ensenyat a nedar milers de nenes i nenes de tota la ciutat”.

El PSC remarca la vessant  educativa, pedagògica i inclusiva del programa,  “perquè fomenta valors com ara l’autonomia i la responsabilitat i dona l’opció a tots els nens i nenes a aprendre a nedar, independentment de quin sigui el poder adquisitiu de la seva família”. Per Martín, aquest darrer aspecte cobra ara més importància que mai tenint en compte que el nivell de pobresa infantil “està arribant a uns límits vergonyosos en aquests moments. Aquest programa lluitava contra l’exclusió i la pobresa. Afavoria la igualtat d’oportunitats i ara, hi haurà moltes famílies que no tindran l’oportunitat”, ha reblat.

“L’eliminació del programa no serà un estalvi, serà un perjudici per a milers de nens i nenes. Aquesta és la gran gestió del regidor d’esports, amb dedicació exclusiva i amb un sou de 68.000 euros a l’any?. Si no en sap més, que se’n vagi cap a casa”, ha conclòs el portaveu socialista.

El PSC, per mitjà dels seus consellers a Rellsa, Daniel Marcos i Tania Agudo, ha encetat una ronda de contactes amb els presidents dels clubs Reus Deportiu i Club Natació Reus ploms, amb les AMPES i direccions dels centres educatius de la ciutat, a més de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVR) per alertar-los de situació i per tal que facin pressió per evitar l’eliminació del programa.