Reus

Martín: “L’alcalde o alcaldessa de Reus no es decidirà des de Barcelona. La broma s’acaba aquí"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu del PSC responsabilitza ERC i la seva candidata de no possibilitar un pacte d’esquerres a la ciutat

“L’alcalde o alcaldessa que tindrà Reus a partir de demà no es decidirà des de Barcelona. La nostra ciutat no es mereix aquesta comèdia. La broma s’acaba aquí”. Amb aquesta contundència, el portaveu socialista Andreu Martín ha valorat el posicionament d’ERC, que espera que es concreti un acord d'àmbit nacional amb Junts per Catalunya per tirar endavant un pacte de govern a Reus.

Per Martín, aquest escenari demostra que l’alternativa d’un pacte d’esquerres no hi és ni ha estat mai i ha culpat ERC i la seva candidata Noemí Llauradó de ser l’única responsable de la situació.

Martín ha explicat que el resultat de les eleccions municipals va donar una majoria d’esquerres (ERC, PSC i CUP) i que el PSC ha treballat per fer possible el canvi a la ciutat. “Hem aportat una proposta de pacte, amb 100 raons concretes per justificar-lo, no pas per un simple canvi de persones i cadires al govern, i una proposta de cartipàs, dels quals no  hem tingut cap retorn per part d’ERC. Això demostra que l’alternativa, hores d’ara, no hi és”. En aquest sentit, Martín ha agraït el treball de la CUP durant tota la negociació i el suport explícit de molts ciutadans, inclosos de militants d’ERC, per tirar endavant un pacte de progrés.

“Però a la gent se li ha de dir la veritat. No podem enganyar i, en aquests moments, el pacte d’esquerres no és viable” assegura Martín, insistint que un alcalde o alcaldessa s’ha de decidir a Reus i tenint present el que ha expressat la ciutadania. “No es decidirà des de Barcelona, això és inadmissible. La ciutat té una dignitat. No podem reduir la política local a la subsidiarietat. Ja n’hi ha prou!”.

El portaveu assegura que el PSC ha arribat al límit i que no vol ser moneda de canvi de negociacions que abasten temes aliens a la ciutat i a la voluntat de la ciutadania. “En aquest mercadeig indecent, nosaltres no hi serem”.

I això, en el ple d’investidura de demà, es traduirà, si la situació no canvia, en què el PSC es votarà a sí mateix, donant per extingides les negociacions i posant el comptador a zero. “Nosaltres no serem plat de segona. D’aquesta manera, no. I per això retirem el suport i tot el que hem aportat aquest dies”, afirma Martín, explicant que el PSC es mantindrà a l’oposició, disposat a començar una nova negociació a partir d’aquest mateix dilluns.

Pel que fa a la candidata d’ERC, Martín ha remarcat que li queden dos escenaris, o ser la crossa del Sr. Pellicer o quedar-se a l’oposició. Però que en qualsevol cas “haurà d’explicar molt bé perquè ha renunciat a ser alcaldessa quan ha tingut l’opció”, ha conclòs.