Reus

Martín: «És intolerable que la Generalitat ignori Reus i l’alcalde Pellicer no es queixi"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu socialista denuncia el poc pes polític i la manca d’ambició del govern municipal i li exigeix un rebuig explícit al pressupost autonòmic, que preveu una inversió a Reus de només 1,5 milions d’euros

«És intolerable que la Generalitat ignori la nostra ciutat i l’alcalde Pellicer no aixequi la veu per queixar-se». Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació per fer una valoració molt negativa de la inversió real prevista per l’administració autonòmica a Reus per al 2020, que és de poc més d’1,5 milions d’euros.

Això significa una inversió de 14,57 euros per habitant, molt per sota d’altres ciutats com Tarragona (112,56 euros per habitant) o Girona (65,58 euros per habitant). Al conjunt del Baix Camp, la inversió serà de 6,2 milions, el que representa una desinversió d’un 25% respecte al pressupost de l’any 2007, el darrer que es va aprovar.

Martín ha posat de manifest que Reus és la ciutat més gran en nombre d’habitants governada per JuntsxCat i ERC (els mateixos grups que governen a la Generalitat) i que, en contrapartida, és a la cua pel que fa a les inversions. "¿Quin és el motiu pel qual la Generalitat no aposta pel nostre territori? I perquè no hem sentit ningú del govern municipal protestant per aquesta situació?", s’ha preguntat.

Per Martin aquest escenari demostra, un cop més, «que s’ha tornat a decidir des dels despatxos de Barcelona qui rep inversions i qui no a Catalunya. I torna a demostrar la connivència i la submissió del govern de Reus a les directrius dels seus partits. I això és inadmissible».

«Reus necessita uns governants que creguin en la seva capitalitat i no deixin escapar ni una sola oportunitat més. I arriba un moment que l’alcalde s’ha de plantar. Per això exigim a l’alcalde que faci públic un rebuig explícit d’aquest pressupost. Ja n’hi ha prou d’aquest menyspreu!»

Martín considera que si el govern no expressa públicament el rebuig a aquests comptes, «només ens queda pensar que l’alcalde Pellicer no pinta res al seu partit, JuntsxCat, i la seva sòcia d’ERC, la sra. Noemí Llauradó que és del mateix partit que el conseller Aragonès i del delegat de la Generalitat a Tarragona, tampoc. Han estat incapaços d’aconseguir ni una sola inversió estratègica de la Generalitat» .

El portaveu socialista lamenta que ni l’un ni l’altre hagin aconseguit ni una sola inversió estratègica i atribueix a la manca de pes polític i la seva poca ambició que Reus no estigui entre les prioritats del govern de la Generalitat a l’hora de repartir els seus recursos.

«Tenim un problema molt greu. Veient el pressupost, veient l’actitud dels nostres governants i després d’escoltar la conferència de ciutat de l’alcalde Pellicer, on no es fa cap referència a cap acció per aconseguir finançament, preveiem que a Reus li espera un futur molt negre i fred», ha reblat

Martín ha acabat la seva compareixença reclamant a l’alcalde que es posi les piles i sigui exigent amb els seus. «El que val un menú de restaurant mitjà no és el que es mereixen de la Generalitat els reusencs i les reusenques», ha reblat.