Reus

Martín: “És indecent permetre que hi hagi menors vivint sense aigua corrent a la nostra ciutat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal critica que el govern és incapaç de donar garanties de subministraments bàsics a la ciutadania

“El govern de la ciutat és incapaç de donar garanties de subministraments bàsics a la ciutadania”. Així ho ha sentenciat el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, després que hagi transcendit que Aigües de Reus ha tallat el subministrament d’aigua corrent a una casa ocupada del carrer de Sant Magí. La situació esdevé encara més greu pel fet que hi ha menors d’edat vivint en aquest immoble i que l’empresa responsable del tall és municipal. “És indecent permetre que hi hagi persones vivint sense aigua corrent, però encara ho és més quan es tracta de menors d’edat”, ha assegurat.

Martín critica l’abandonament de la regidoria de Serveis Socials vers el gran nombre de persones que es troben en situació de vulnerabilitat a la ciutat i lamenta que no hi hagi un control exhaustiu de les condicions precàries en què viuen moltes famílies com les d’aquest immoble del carrer de Sant Magí. “El panorama és molt greu i el govern ha d’aplicar mesures contundents que permetin evitar escenaris com aquest, que demostren que la situació se li ha escapat de les mans”.

En aquest sentit, el PSC “exigeix explicacions, una justificació pública” de la regidora de Serveis Socials del per què s’ha permès aquest tall de subministrament i “garanties perquè aquestes situacions no es tornin a produir”.

El portaveu socialista posa de manifest que “la crisi de la Covid-19 ha augmentat la vulnerabilitat de moltes famílies, “algunes de les quals viuen en condicions infrahumanes”, que necessiten un govern al seu costat. "No podem deixar de tenir la capacitat de resposta als ciutadans més vulnerables. No els podem fallar. És evident que hi ha una realitat que no s'està assumint i això és indignant", ha conclòs.