Reus

Martín: «El govern no es pot rendir i abandonar el Carrilet. Exigim la continuïtat del mercat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal defensarà una moció al Ple que reclama una nova concessió de llicències i accions perquè l’equipament sigui viable

També proposarà mesures per eliminar les barreres arquitectòniques que encara hi ha a la ciutat

 

Que l’Ajuntament de Reus iniciï les gestions per a una nova concessió de llicències de parades al Mercat del Carrilet, per tal que pugui mantenir la seva activitat donant servei als barris de l’entorn i al conjunt de la ciutat. Aquest és un dels acords de la moció que el Grup Municipal del PSC defensarà al Ple d’aquest divendres. També demana que s’analitzin les accions necessàries per tal que el mercat sigui viable econòmicament i comercialment i aporti propostes que potenciïn la seva activitat, treballant al costat dels paradistes i amb la complicitat de clients i veïns dels barris propers a l’equipament, en el marc de l’empresa Reus Mobilitat i Serveis, en col·laboració amb el recentment creat Consell Assessor de Mercats.

El seu portaveu, Andreu Martín, considera que «el govern no es pot rendir. No podem perdre un servei positiu per la ciutat i pels veïns de la zona. I cal estudiar noves fórmules per donar-li continuïtat i perquè els paradistes interessats puguin tornar a obtenir una llicència d’activitat en aquest mercat».

Martín és conscient que el mercat ha patit una reducció considerable de clients però que «cal treballar perquè torni a ser rendible i viable. Perquè la dinamització del mercat també suposarà una manera de dinamitzar els barris de l’entorn». En aquest sentit, ha volgut remarcar la seva situació, a la porta d’entrada dels turistes de la Costa Daurada que visiten la nostra ciutat, per la seva proximitat a l’estació d’autobusos.

El PSC està en contra de l’anunci del govern de tancar el mercat perquè no ha trobar cap operador d’autoservei que es faci càrrec de les despeses de remodelació i revitalització de l’equipament. I insisteix que «hi ha altres fórmules, recollides en un estudi realitzat per dinamitzar el barri, que el govern no té en compte».

«Mercats de moltes ciutats funcionen a ple rendiment amb fórmules imaginatives. Només cal creure-hi», ha reblat Martín, que remarca que els veïns no es poden quedar sense opcions per comprar producte fresc al barri i i lamenta que l’única alternativa que el govern ofereix als paradistes és que es traslladin al Mercat central.

 

Ciutat lliure de barreres

D’altra banda, el PSC presenta una segona moció per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i així fer una ciutat més accessible. Demana que l’Ajuntament de Reus faci una actualització del Pla d‘accessibilitat per tal d’identificar les barreres existents a la via pública i també als edificis públics. I que a partir de les dades recollides estableixi un calendari d’execució de millores assumible i progressiu per eliminar les barreres arquitectòniques que encara hi ha a la ciutat.

El portaveu socialista remarca que hi ha zones de Reus que presenten dificultats per a l’accessibilitat i reclamen una intervenció per tal que les condicions siguin les mateixes en totes les zones de la ciutat, que siguin accessibles per a tothom per igual. «Es dóna el cas, per exemple, de carrers on és impossible passar amb un cotxet o amb una cadira de rodes per l’estretor de les voreres i perquè hi ha pals de telefonia plantats al mig del pas. És una queixa que ens ha arribat d’alguns veïns afectats i que aquest grup municipal comparteix plenament» explica.

D’altra banda, assegura que hi ha moltes barreres arquitectòniques pel que fa a l’accés als establiments comercials. No totes les botigues, bars, restaurants de la ciutat estan adaptats perquè una persona amb cadira de rodes o amb un cotxet hi pugui accedir. I, en aquest sentit, cal promoure iniciatives que incentivin la supressió de barreres als espais privats. És per això que la moció també demana que que l’Ajuntament de Reus estableixi una línia d’ajuts per tal d’incentivar que els establiments comercials i espais privats inverteixin en la supressió de barreres arquitectòniques tal com estableix la llei d’accessibilitat, i faciliti informació dels ajuts d’altres administracions amb aquesta finalitat. I que realitzi una campanya per sensibilitzar de la necessitat que els establiments d’ús públic reuneixin les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació.

«La situació situació actual fa evident que calen accions per fomentar l’autonomia de les persones amb discapacitat, però també de gent gran, pares i mares amb cotxets per tal que puguin interaccionar plenament amb la ciutadania i puguin accedir a tots els serveis», ha conclòs Martín.

 

Adjuntem en PDF les mocions registrades.

Fitxers adjunts: