Reus

Martín: “El govern ha de garantir la seguretat dels immobles davant una situació de risc"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal reclama que es doni compte de les accions previstes als immobles en mal estat a la ciutat

“Cal una intervenció de calat, que diagnostiqui l’estat de les edificacions de Reus i n’asseguri les més vulnerables. Cal vetllar per la seguretat de tota la ciutadania”. D’aquesta manera, el portaveu del grup municipal del PSC , Andreu Martín, denuncia que “el govern municipal ha de garantir l’estat dels immobles de la ciutat”, una situació que qualifica de “preocupant i alarmant”.

“Dues setmanes després que s’hagi esfondrat l’edifici del carrer Sant Esteve del barri del Carme, la resposta del nostre govern municipal per millorar la seguretat dels immobles en mal estat de la ciutat brilla per la seva absència”. El portaveu ha mostrat la seva preocupació per la manca de propostes i accions per part del govern de la ciutat arran del primer esfondrament al barri del Carme, lamentant que “la falta d’actuacions ens ha portat a un segon immoble esfondrat al carrer de Sant Antoni, també del barri del Carme aquesta setmana.”.

Martín assegura que durant els darrers anys no s’han fet els deures en quan a la detecció d’ immobles en estat vulnerable a la ciutat i això ha provocat que es tinguin que lamentar fets com els succeïts en les darreres setmanes al barri del Carme. “Cal assegurar l’estat de tots els habitatges de la ciutat, però en especial els del barri del Carme, on les edificacions ja tenen més anys i els veïns de la zona porten temps posant en alerta al govern de la ciutat. El risc de lamentar pèrdues personals o materials és important”, ha remarcat.

En aquest sentit, el portaveu ha explicat que el grup socialista ha sol·licitat i ha exigit al govern de la ciutat que es realitzi de manera urgent un informe de l’estat de tots els immobles de la ciutat. “Cal saber en quines condicions es troben les edificacions de Reus i, en aquells habitatges que es diagnostiquin unes condicions que no garanteixin la seguretat tant dels inquilins de l’habitatge com de la ciutadania que hi passeja al voltant, exigim que s’hi actuï de manera immediata”, conclou.