Reus

“La planificació de Reus no potser l’excusa per no gestionar les necessitats del Carrilet"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC presenta 10 accions urgents per tal de millorar el barri del Carrilet i potenciar el benestar dels seus veïns i veïnes.

“Un imaginari d’inauguracions de macroprojectes del govern municipal de Pellicer, Llauradó i Rubio no es pot convertir en la falta d’actuacions immediates i necessàries al barri del Carrilet per a millorar el benestar diari del seu veïnat”. Així de rotund s’ha mostrat aquest matí el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, en roda de premsa a l’avinguda del Carrilet per tal de denunciar que “el barri del Carrilet no pot ser un cromo d’intercanvi entre els partits del govern municipal”.

 

El portaveu socialista lamenta que “un continu de mentides i falses promeses electorals del govern municipal per tal d’esgarrapar vots hagin provocat a la ciutadania un sentiment d’abandonament” i denuncia que “els tres partits del govern municipal van prometre millores al barri durant la campanya de les eleccions municipals de 2019 i 2 anys més tard l’únic que hem vist són enganys i falsedats. On són la nova estació d’autobusos? I la millora del Mercat del Carrilet? I els nous habitatges protegits o el nou bulevard? Amb les persones no s’hi juga!”

 

En aquest sentit, el cap de l’oposició destaca que “la darrera intervenció de gran importància al barri la va dur a terme el govern del PSC amb l’oposició del partit de Carles Pellicer i mentre veiem que s’anuncien millores en altres zones de la ciutat, el veïnat del Carrilet segueix preguntant-se on es destinen els impostos que ells també paguen. De què serveix l’increment de la pressió fiscal a la ciutadania si no es veu reflectit en el seu dia a dia? On van els diners dels veïns i veïnes? El veïnat compleix amb les seves obligacions i el govern no atén les necessitats del barri”

 

“La falta de planificació del govern municipal no es pot convertir en experiments electoralistes per no acabar fent res. El procés participatiu que tant anuncien no pot convertir-se en 3 anys més d’espera al barri per veure millores. Ni Junts, ni Esquerra ni Ara treballen pel present ni futur del Carrilet. La ciutadania no vol macroprojectes que només parlen de futur, volen accions i millores que parlin del present”, ha reblat Martín.

 

En aquest sentit, Martín lamenta que “després de 10 anys de governar a la nostra ciutat, el govern del senyor Pellicer, la senyora Llauradó i el senyor Rubio encara no conegui la realitat de cadascun dels nostres barris” i proposa 10 accions urgents, consensuades amb el veïnat i els comerços del barri, per tal de millorar el barri del Carrilet i potenciar el benestar dels seus veïns i veïnes.

 

“Pla de millora de la neteja i seguretat del barri, potenciar la il·luminació, intensificar el manteniment i la millora dels espais infantils i zones verdes, pla de promoció i pla de manteniment del Mercat del Carrilet, campanya per obrir nous comerços, millora de l’estació d’autobusos o una intervenció comunitària continua i ambiciosa amb accions per fomentar la convivència i el civisme al barri, són algunes de les propostes que presentem avui per tal de millorar des d’avui mateix la vida del veïnat del Carrilet” ha anunciat aquest matí el portaveu socialista.

 

El PSC, que en reiterades ocasions ha presentat i ha sol·licitat millores en diversos aspectes del barri, lamenta que “el govern municipal s’hagi gastat més de 23.000€ en promocionar un procés participatiu que més que buscar la participació de la ciutadania busca l’exposició i promoció dels partits polítics que la promouen” i denuncia que “si la regidora ja té clar que l’actuació inclourà dotacions residencials, un alberg i residència, equipaments culturals, espais de coworking i millores de mobilitat, de què ha de servir aquest procés participatiu? Si aquestes opcions no són les escollides per la ciutadania, què faran? Ignorar-los com van fer amb les demandes de les paradistes del Mercat?”

 

Per tot plegat, el cap de l’oposició encoratja al govern municipal a escoltar a la ciutadania i treballar en les seves reiterades demandes i necessitats tal com hem dut a terme des del grup municipal socialista i com a exemple destaca el no tancament final del Mercat del Carrilet. “Avui faria més de 4 mesos que el Mercat estaria tancat, però s’ha acabat demostrant que el seu manteniment era beneficiós per la ciutadania i el barri i que aquest equipament no era insegur, ni il·legal, ni inviable com anunciava el govern municipal en reiterades ocasions. El govern ha de deixar de negar-se a treballar per les necessitats que demanden les persones del Carrilet i ha d’aparcar les seves, ja que s’ha demostrat que no són vistes com útils per millorar el seu dia a dia” ha conclòs el portaveu socialista.