Reus

"La manca d’habitatge social serà el gran problema del 2021 i el pressupost no l'afronta"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal votarà en contra dels comptes per al 2021 perquè ‘no són els que vol i necessita la ciutadania’ i presentarà al·legacions

“La manca d’habitatge social serà un dels problemes més greus de l’any 2021 i la proposta que fa el govern per al pressupost de l’any vinent no l’afronta”. Així ho assegura el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, que avui ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar el seu vot en contra d’aquests comptes i la presentació d’al·legacions.

Pel PSC, cal dedicar a esforços urgents a ampliar la dotació d’habitatge social i per això proposa que dels 8,5 milions que es dedicaran a inversions, els prop de 2 milions del romanent més els 400.000 euros que costarà la construcció de la piscina ‘privada’, es dediquin a la compra d’una cinquantena d’habitatges i a la seva adequació per tal que es puguin posar al mercat com més aviat millor.

El PSC també demana disponibilitat de recursos suficients per a garantir la continuïtat del Mercat de Carrilet mentre no s’hi faci cap altre projecte. Això evitarà que aquell espai quedi sense ús durant no se sap quant de temps, i permetrà als paradistes allargar l’activitat durant tot el 2021. “Ara està pressupostat per 6 mesos i volem l’any complet. 9.000 signatures en contra del tancament demostren quin és el desig de les paradistes, clients i veïns de la zona, molt allunyat del les intencions del govern”, remarca Martín.

El socialistes reclamen una partida per al programa “Cap nen sense saber nedar”. El portaveu ha recordat que l’Ajuntament va aturar el programa i això perjudicarà a molts nenes i nenes de la ciutat, que mai tindran l’oportunitat d’aprendre natació per culpa del seu ajuntament. “Estem parlant de 149.000 euros que donen l’oportunitat a més la participació de més de 1.200 alumnes de la ciutat de participar en aquest programa de salut. No podem permetre que es perdi!”

Una altra al·legació fa referència a la creació d’una partida concreta per a una nova línia d’ajuts a empreses i autònoms.  Es tracta d’ajudar sectors molts a les empreses afectats per la COvid19, i caldrà augmentar un 20% els ajuts respecte als que s’han atorgar aquest 2020. “S’haurà de gestionar una realitat molt complexa i el govern o no ho veu o no ho vol veure”, ha reblat Martín.

La darrera al·legació és en relació a l’augment del pressupost del capítol de personal. En aquest sentit, es demanarà que part d'aquest personal es dediqui a l'atenció directa de les persones per facilitar entre d'altres coses les ajudes vàries com tema habitatge, beques menjador, subvencions diverses i que per tant no hi hagi els retards que hi ha ara i que afecten especialment més a les persones més vulnerables. Per Martín, “benvinguda la major despesa en personal si és per atendre la gent i malament si és per a que cobrin més uns quants alts càrrecs o llocs que no facin més eficient i àgil l'ajuntament cap a l'atenció a les persones”.

Per totes aquestes mancances, el grup municipal dedueix que no són uns pressupostos realistes. “No es corresponen a les necessitats i desitjos de la ciutadania i per això hi votarem en contra”, ha conclòs en portaveu, que no ha volgut passar per alt la manca de respecte del govern que ha exclòs de qualsevol negociació els grups de l’oposició a l’hora d’elaborar els pressupostos. “No se’ns ha donat cap opció d’aportar propostes ni se’ns ha ofert la possibilitat de negociar res. Un menyspreu lamentable, que posa en evidència els perills de la majoria absoluta del govern. Ho ha cap voluntat de consens”, ha reblat.

 

A la imatge, el portaveu Andreu Martín acompanyat de la regidora Ana Martínez.