Reus

“La inacció del govern per garantir la seguretat en la desescalada és preocupant i arriscada"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Andreu Martín reclama una intervenció de calat, més orientació al carrer i més informació a la ciutadania

“Cal una intervenció de calat, més orientació al carrer i més informació a la ciutadania. I a Reus no s’està fent prou”. D’aquesta manera, el portaveu del grup municipal del PSC , Andreu Martín, denuncia la “inacció del govern municipal per garantir la seguretat a la ciutat durant la desescalada”, que qualifica de “preocupant i arriscada”.

“Deu dies després que s’hagi donat llum verda a poder sortir a passejar, les indicacions del nostre govern municipal brillen per la seva absència”. El portaveu ha mostrat la seva preocupació per la manca de propostes i orientacions clares de què cal fer en les diferents fases des del desconfinament per evitar contagis, assegurant que “no n’hi ha prou amb pintades als passos de vianants i quatre senyals als carrers indicant que se circuli per la dreta”.

Martín assegura que no es van fer els deures durant el confinament, quan ja s’havia d’haver previst que caldria una nova reordenació de la mobilitat, i també s’haurien hagut d’elaborar protocols per oferir a la ciutadania, un cop es permetés sortir de casa. “Tampoc no s’ha fet res en la fase zero, ni s’està fent en la fase 1. I no ens podem permetre que a Reus es generin situacions de perill per la inacció dels seus governants”, ha reblat. 

“Qui millor coneixement té de l’espai urbà de cada ciutat és el seu ajuntament i, per tant, és qui ha de formular les propostes que facilitin a la ciutadania ocupar aquest espai de forma segura i profitosa. Com s’ha fet en molts altres municipis”, assegura.

En aquest sentit, el portaveu ha explicat que el grup socialista ha lliurat més de 50 propostes al govern per contribuir a la gestió de l’estat d’alarma, entre les quals hi ha la d’oferir a la població protocols detallats i orientacions de què cal fer en les diferents fases de desescalada, potenciant l’àrea de Salut Pública municipal. “Però el govern, hores d’ara, no ha concretat ni ha mostrat encara el determini per actuar amb l’ambició que requereix la situació”, lamenta.

“Estem molt preocupats per la inacció del govern a l’hora de reordenar el retorn a la nova normalitat”, explica el portaveu, assegurant que el govern va molt tard a l’hora d’establir mesures per ordenar la mobilitat. Recorda que es va anunciar la creació d’una comissió d’Entorn Urbà post Covid el dia 4 de maig, quan es va iniciar la fase 0 del desconfinament, amb l’objectiu d’adoptar mesures, però lamenta que ja haguem passat a la fase 1, aplicant mesures puntuals, però sense comptar amb un pla integral.

“La ciutadania no sap què ha de fer i li calen orientacions clares”. Martín remarca l’esforç que han fet altres ciutat d’arreu de l’Estat, amb projectes ambiciosos per descongestionar carrers concorreguts i no només del centre de la ciutat.

El portaveu  ha volgut fer arribar un missatge d’agraïment a l’àmplia majoria de persones que fan el possible per respectar les indicacions, “tot i que el seu govern no els ho posi fàcil”, ha conclòs.