Reus

“L’Ajuntament ha de ser un aliat de les famílies fomentant extraescolars, no posant-hi traves"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup critica que el govern faci pagar a les AMPES la neteja i desinfecció de les aules on es realitzen les activitats.

Registra una pregunta demanant que es justifiqui la mesura i exigeix una rectificació immediata

“L’educació és molt més del què es fa en horari escolar i l’Ajuntament ha de ser un aliat, fomentant les extraescolars, no posant-hi traves”. Des d’aquesta premissa, el  grup municipal del PSC ha registrat una pregunta al govern de la ciutat demanant una justificació de per què aquest curs les AMPES han d’assumir la neteja i desinfecció dels espais on es fan activitats extraescolars. A més, demana una rectificació de la situació i que l’Ajuntament assumeixi aquesta despesa.

El portaveu socialista, Andreu Martín, considera un error que les famílies hagin d’assumir les despeses de desinfecció d’aquests espais així com també la responsabilitat de possibles contagis de Covid19. A més, lamenta que els pares i mares s’hagin assabentat d’aquesta mesura quan ja estan en marxa les activitats extraescolars, iniciades el passat 5 d’octubre. “Un cop més, l’Ajuntament ha pres decisions a esquenes de les famílies. A més, no ha tingut en compte que n’hi ha moltes que travessen una situació econòmica molt difícil provocada per la pandèmia”, assegura.

Martín, a més, remarca que aquesta decisió posa en perill moltes d’aquestes activitats, que hauran de ser suspeses si l’Ajuntament no tira enrere la mesura. "Aquest és el concepte d’educació 360 del nostre govern municipal?", s’ha preguntat, assegurant “que les extraescolars son un instrument de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats, ja que hi permet l’accés a infants en risc d’exclusió, i qualsevol decisió que les posi en perill hipoteca els futur dels nenes i nenes”. A més ha destacat el paper de les AMPES en l’organització d’aquestes activitats, facilitant la conciliació familiar i laboral.

El portaveu recorda que al darrer Ple, el grup municipal del PSC va arrencar el compromís del govern de promoure les activitats extraescolars. “I ara ens assabentem que no vol pagar la neteja i la desinfecció de les aules on e realitzen, passant la pilota a les AMPES”? És un contrasentit”, ha assegurat, exigint al govern una rectificació immediata de la mesura.