Reus

Guaita, vicepresidenta primera d’Indústria, Comerç i Turisme i portaveu adjunta d’Universitats

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada i regidora de Reus ocuparà aquests càrrecs en les comissions que es constituiran aquest divendres

També formarà part de la comissió de Sanitat i Consum com a vocal

 

Sandra Guaita, diputada al Congrés i regidora de l’Ajuntament de Reus, serà la vicepresidenta primera de la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme, que es constituirà aquest divendres a la Cambra Baixa. També serà portaveu adjunta de la comissió d’Universitats i vocal de la comissió de Sanitat i Consum.

«Estic molt il·lusionada de formar part d’aquestes comissions i de tenir responsabilitat en dues d’elles, la qual cosa em permetrà tenir informació directa de molts temes que afecten al nostre territori i em donarà la possibilitat d’incidir en aspectes que poden millorar la vida de la ciutadania al conjunt de l’Estat», ha assegurat.

En aquest sentit, com a vicepresidenta de la Comissió d’Indústria, Comerç Turisme, treballarà amb la informació relacionada amb la transició energètica, la indústria petroquímica i nuclear, els nous models de comerç i l’enfortiment del sector turístic, en especial, el de la Costa Daurada.

Com a portaveu adjunta de la comissió d’Universitats, podrà incidir de manera directa en aquells temes que afectin la Universitat Rovira i Virgili i el conjunt d’Universitats del país. Es tracta d’una comissió vinculada directament amb els àmbits de la Ciència i la recerca, la qual cosa li permetrà potenciar tots els temes relacionats amb la investigació; enfortir el paper de la recerca entenent les universitats com a motors de creació de riquesa, benestar i cohesió social, i fomentant l’esperit emprenedor i investigador posicionant Catalunya al món.

Cal recordar que Guaita forma part de la Secretaria de Ciència de l’executiva nacional del PSC i que des d’aquest òrgan ja treballa en aquesta mateixa línia.

Com a membre de la comissió de Sanitat i Consum, Guaita destaca que tot i que les competències a Catalunya estan delegades a la Generalitat, des del Congrés «treballarem temes de gran impacte, que afecten al conjunt de la població, com ara la Llei de l’eutanàsia, que el govern de Pedro Sánchez s’ha compromès a aprovar properament».