Reus

Executar les inversions necessàries i recuperar la Llei de Barris, objectius del PSC al Camp

  • Actualitzat:
  • Creat:

La cap de llista Rosa M. Ibarra es compromet a fer efectius els com-promisos adquirits per la Generalitat, a qui acusa de 'deixadesa i mala gestió'

Realitzar les inversions necessàries i garantir els recursos suficients per afrontar les polítiques socials derivades de la pandèmia. Aquests són dos dels objectius principals que s’ha marcat el PSC al conjunt del Camp de Tarragona un cop realitzades les eleccions al Parlament. Així ho ha explicat la cap de llista, Rosa Ibarra, que aquest matí ha visitat Reus, acompanyada d’altres membres de la candidatura, per copsar les reivindicacions del territori que són competència de la Generalitat.

La visita s’ha iniciat a l’espai del barri del Carme on hi ha pendent la construcció d’habitatge protegit i el desdoblament del Cap de Sant Pere, “la zona zero dels incompliments de la Generalitat”, segons ha afirmat el primer secretari del PSC de Reus, Andreu Martín, que també ha estat present a la visita, fent una relació dels compromisos de l’administració autonòmica, que durant els darrers deu anys s’han quedat en un calaix. S’ha referit a la millora de la carretera de Misericòrdia, amb el carril bici de Blancafort; la remodelació de l’estació d’autobusos; l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol i la potenciació els instituts escola; l’obertura de totes les places a la residència per a la gent gran d’Horts de Miró; recursos per a la cultura, que permetin recuperar la capitalitat cultural i per millorar la gestió sanitària, reduint les llistes d’espera. Per Martin, “en aquests deu anys no ha canviat res. Estem davant d’una foto congelada del 2010. Són deu anys perduts, el que demostra que cal un canvi de govern urgent a la Generalitat”.

Per la seva banda, la candidata Rosa M Ibarra, ha criticat la deixadesa, el menysteniment i la mala gestió del govern de la Generalitat, recordant que la desinversió a Reus i el conjunt del Baix Camp ha estat d’un 77% i que el pressupost d’enguany, només contempla 14,57 euros per habitant a la ciutat, una xifra  que ha qualificat d’irrisòria.  La inversió prevista al Baix Camp és de 6,2 milions d'euros, el que representa una quarta part que els darrers pressupostos aprovats el 2017. “La situació és extremadament preocupant. No podem perdre ni un minut més. Venim disposats a revertir aquesta situació i activar tots aquests projectes, donant compliment als compromisos adquirits”.

Ibarra ha assegurat que el PSC té molt clares quines són “les prioritats del territori i quines són les polítiques que de debò son útils a la ciutadania i les defensarem amb la màxima implicació i dedicació des del primer dia al Parlament”.

En aquest sentit ha anunciat la recuperació de la Llei de Barris, com a eina important per impulsar la rehabilitació d’edificis a les zones on estiguin més degradats, amb fons europeus. Tenim oportunitats i les hem d’aprofitar. Sabem que el projecte funciona perquè ja el vam gestionar. Ara, només cal un canvi de govern”, ha conclòs.