Reus

“És inacceptable que la mala gestió del govern dificulti el reciclatge a la ciutadania"

  • Actualitzat:
  • Creat:

“Els errors del govern municipal fan que Reus sigui una de les ciutats amb l’índex de recollida selectiva més baix de tota Catalunya”

“Que Reus continuï per sota de la mitjana de Catalunya pel que fa a l’índex de recollida selectiva de la brossa és únicament culpa de la falta d’encert del govern municipal de Junts, ERC i Ara Reus”. D’aquesta manera, el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, denuncia que “és intolerable que mentre ciutats com Girona o Sant Cugat ja superen el 50% de recollida selectiva, Reus encara no arribi al 35%. Una xifra del tot insuficient si volem arribar a l’objectiu del 55% que marca la Unió Europea per l’any 2025.”

 

El portaveu socialista lamenta que “tot i que són múltiples les propostes que des del PSC hem presentat per tal de millorar i potenciar el servei de reciclatge i recollida d’escombraries, l’únic que rebem per part del govern municipal són negatives i absència de voluntat política”. Com a mostra, Martín recorda que l’any 2020 van presentar un recull de queixes de la ciutadania on manifestaven la falta de contenidors per poder reciclar i un any més tard, la situació és pràcticament la mateixa. “En barris com el de la Muralla és pràcticament impossible reciclar. Ho vam denunciar al mes d’abril i passats quatres mesos, l’estat dels contenidors i sobretot, la manca d’ells, no ha canviat gens”.

 

En aquest sentit, Martín enfoca tota la responsabilitat al govern a qui, d’una banda, demana explicacions de què ha fet amb els diners recaptats arran de la pujada del 10% en l’impost de la recollida de brosses. De l’altra, li reclama celeritat per resoldre la problemàtica de la falta de contenidors de reciclatge en diversos punts de la ciutat i del seu estat. “Reus no es mereix una gestió tan deplorable del servei de recollida de brossa i neteja viària. És inacceptable que la ciutadania no pugui reciclar per la falta d’espais i materials adequats per a dur-ho a terme”.

 

Martín alerta que són contínues les queixes fetes públiques per la ciutadania sobre el lamentable estat de les àrees de contenidors, plens a vessar, bruts i amb múltiples residus al seu voltant. “Entenem que es deu a la incapacitat de prestar un servei de qualitat per no disposar dels recursos suficients. La ciutadania, qui ha patit  una pujada d’entre el 8% i del 12% dels impostos de la taxa d’escombraries, no ho mereix”.

 

El PSC, que just ara fa un any va iniciar la campanya “Un petit gest per Reus”, amb més de 10.000 visites i 100 propostes recollides, fa una crida a la ciutadania a continuar en la línia “per fer millor la gestió dels residus, reduint-los i separant-los correctament” i reclama al govern municipal “que es disposi de  prous educadors ambientals per tal d’arribar a tots els carrers i places de la nostra ciutat per facilitar revertir aquesta situació.”