Reus

El PSC reclama l’obertura de la residència d’Horts de Miró i el desdoblament del CAP Sant Pere

  • Actualitzat:
  • Creat:

Andreu Martín vol voluntat política i determinació per part del govern per aconseguir que la Generalitat compleixi els seus compromisos amb Reus

L’obertura immediata de la residència per a la tercera edat del Capi d’Horts de Miró i el desdoblament del CAP Sant Pere. Aquestes són les dues propostes que el PSC portarà a debat al Ple d’aquest divendres.

Pel que fa a la residència, la moció insta a l’equip de govern municipal i a la Generalitat a acordar de manera urgent el conveni que faci possible l’obertura de l’equipament amb les 24 places concertades. També insta a les dues parts a obrir la resta de places de què disposa la residència, que en son 52 en total, de manera pública.

Pel portaveu Andreu Martín, “és incomprensible que 7 anys després de la seva construcció, la residència estigui sense ús mentre hi ha una llarga llista d’espera de persones que necessiten i reclamen fer-ne ús. És incomprensible que el govern de Reus tingui famílies abandonades i, en especial, les més vulnerables”. Segons fonts del sindicat USITAC, hi ha prop de 170 persones grans que viuen soles i estan pendents de residència.

Martín afegeix que també és incomprensible que el centre estigui totalment equipat des de començaments de l’any 2018 i que hi treballin des de llavors, dues persones, la directora i un conserge. “Com igual d’incomprensibles són els arguments oficials que es donen per mantenir les portes tancades d’aquest equipament. Ni l’excusa de la inestabilitat política a Catalunya, ni el 155, ni la manca d’acord entre administracions per al nombre de places a concertar, han de ser un impediment perquè la Generalitat no compleixi els seus compromisos amb la nostra ciutat”. 

La moció recorda que al 2017 ja es va aprovar per unanimitat una moció que instava la Generalitat a emprendre les accions necessàries per posar en marxa aquest equipament. I que tres mesos més tard, la mateixa Generalitat anunciava l’obertura de 24 places, un anunci sense cap efecte. Per això, l’any 2018 es va tornar a aprovar una moció al Ple en els mateixos termes. “Però el resultat és que no hi ha hagut cap moviment. I la situació continua igual, la residència i el centre de dia segueixen tancats i, mentrestant, s’ha posat en marxa una residència privada a la nostra ciutat”, ha etzibat el portaveu.

Martin considera urgent l’obertura immediata d’aquest equipament. “L’Ajuntament ha de fer totes les accions necessàries per exigir a la Generalitat que compleixi amb els seus compromisos amb la ciutat. I per això cal voluntat política i determinació per part del govern”, ha reblat.

 

Millorar la qualitat assistencial al Cap Sant Pere

Pel que fa al CAP Sant Pere, la moció insta al govern de la Generalitat a complir els seus compromisos d’inversió per tal de poder remodelar l’edifici de l’antic hospital de Sant Joan a fi efecte que es pugui desdoblar el CAP i, d’aquesta manera, millorar la seva qualitat assistencial.

El portaveu socialista recorda que a dia d’avui, 6 anys després que s’anunciés el projecte per al seu desdoblament, al CAP Sant Pere no hi ha hagut cap moviment. “Ens trobem, doncs, davant d’un incompliment intolerable del govern en tant que afecta en gran manera la qualitat assistencial dels ciutadans a banda dels efectes negatius en la dinamització de la zona de l’antic hospital que provoca el retard en posar en marxa  aquest nou equipament”.

Martín remarca que en la darrera campanya per a les eleccions municipals,  el gerent de la Regió Sanitària al Camp de Tarragona va anunciar, de nou la proposta de desdoblar el Cap Sant Pere en un acte de suport a la cap de llista d’ERC, Noemí Llauradó, actual vicealcadessa de la ciutat. “Però el cas és que, a dia d’avui, el CAP continua esperant, tot i les reiterades reivindicacions i queixes de sindicats i usuaris, que reclamen una millor atenció i unes condicions de treball més adequades per als professionals”.

“La ciutadania vol fets, no més paraules”, ha conclòs el portaveu.

 

Reus, a 16 de juliol de 2019

Adjuntem les mocions en documents PDF

Fitxers adjunts: