Reus

El PSC reclama a Pellicer que Reus s’ofereixi a acollir persones refugiades de l’Aquarius

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal lamenta que, a hores d’ara, l’alcalde mantingui el silenci i no s’hagi posat, públicament, a disposició del govern de l’Estat, com han fet molts ajuntaments

“Esperem que l’alcalde de Reus estigui a l’alçada i demostri el seu compromís amb les persones refugiades” El portaveu del grup municipal socialista, Andreu Martín, reclama al govern de la ciutat que s’ofereixi a acollir persones refugiades provinents del vaixell Aquarius, que han desembarcat a la costa valenciana. A la vegada, lamenta que a hores d’ara mantingui el silenci i no s’hagi posat, públicament, a disposició del govern de l’Estat per acollir.

Pel PSC, aquesta seria la manera de “posar de manifest la nostra solidaritat i de contribuir a donar resposta a la crisi humanitària que estan patint les 600 persones que anaven a bord del vaixell”.

Martín ha recordat que ja hi ha més de 200 ajuntaments que s’han sumat a la crida feta per les federacions de municipis estatal i catalana per acollir persones procedents d’aquesta embarcació. En aquest sentit, ha fet referència a les més de 200 places que han posat a disposició alcaldes i alcaldesses socialistes, transmetent, de manera conjunta, la voluntat de ser partícips i aliats a la nova política de refugiats que s’ha obert a Espanya amb el govern de Pedro Sánchez, donant una lliçó d’humanitat al món.

“Reus no es pot quedar sense fer res”, assegura el portaveu del PSC, que espera una manifestació pública urgent del govern municipal “que ha d’estar a l’alçada de la preocupació que aquest drama genera entre la població”.

Per Martín, “és una reivindicació ciutadana reiterada i no es pot donar l'esquena a la voluntat de moltes persones de contribuir a l'acolliment”, ha reblat.

El Grup Municipal ha demanat ha demanat la convocatòria urgent de la Comissió especial per al tractament de polítiques d'immigració perquè es traslladi als seus integrants la informació de les gestions efectuades pel govern davant d'aquesta situació.