Reus

El PSC porta al Parlament la reobertura immediata del consultori mèdic del barri Gaudí

  • Actualitzat:
  • Creat:

Andreu Martín envia 12 encàrrecs al nou govern de la Generalitat

El PSC portarà al parlament la reobertura immediata del consultori mèdic del barri Gaudí de Reus. Així ho ha confirmat la diputada per Tarragona Rosa Maria Ibarra que avui ha mantingut un contacte amb veïns i veïnes d’aquest barri, promogut pel grup municipal a l’Ajuntament de Reus.  Recordem que aquest equipament es va tancar amb l’inici de la pandèmia i que això suposa molts inconvenients, sobretot per als col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran i aquells veïns i veïnes que tenen més dificultats per realitzar desplaçaments fins al CAP de la Llibertat.

En aquest sentit, el PSC considera urgent oferir la totalitat dels serveis mèdics que s’hi prestaven i de forma presencial, com a pilars de l’atenció de proximitat que es mereix la ciutadania. Segons Ibarra, “atenent les reivindicacions del veïnat demanarem al Parlament que el govern posi el funcionament el dispensari, tenint en compte que la pandèmia arriba al seu final ¡, una situació que fa viable la recuperació del servei” . La diputada també demanarà en la mateixa proposta de resolució que es faci un estudi per tenir un nou equipament de salut, “per tal de dotar el barri d’un equipament que reuneixi millors condicions i disposi de més espai per a l’atenció. I això implica un estudi previ de com i on es pot ubicar”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Andreu Martín, portaveu del grup municipal, que ha aprofitat l’acte per reivindicar que la Generalitat destini els recursos suficients per complir tots els compromisos adquirits amb la ciutat. “En aquesta moments, Reus no és al mapa de la Generalitat i cal que el recent nomenat govern rectifiqui aquest greuge”, ha reblat.

En aquest sentit, ha fet un repàs dels projectes pendents, enviant 12 encàrrecs al nou govern que, a més de la reobertura del consultori del barri Gaudí, passen per: el desdoblament del Cap de Sant Pere, la remodelació de l’estació d’autobusos, el carril bici de la carretera de Misericòrdia, promoció de l’aeroport, l’edifici definitiu de l’escola Els Ganxets, l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol, la potenciació dels instituts escola, solucions a la massificació de les aules, una actuació ambiciosa en la dotació d’habitatge públic, obertura de la totalitat de les places de la residència d’Horts de Miró i més complicitat amb l’Ajuntament de Reus per tal de poder emprendre polítiques de benestar social i de progrés econòmic.

Pel que fa al consultori, Martín assegura que “el veïnat del barri Gaudí no és ciutadania de segona i, per tant, no hi ha cap prioritat que estigui pel davant de poder disposar d’un centre de salut a prop de casa d’aquests veïns i veïnes”. “És una demanda important, com avui ho ha demostrat la quantitat de persones que ens han acompanyat, que no pot quedar desatesa per part del govern. La rectificació és urgent i és justa”, ha conclòs.