Reus

El PSC denúncia l’estat d’abandonament del Mas Totosaus i el seu entorn

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal reclama mesures urgents al govern per revertir la situació

Mesures urgents davant l’estat d’abandonament del Mas Totosaus i del seu entorn, en tant que es tracta d’un element patrimonial protegit de la ciutat. Aquest és el prec que ha registrat el grup municipal del PSC al Ple d’aquest divendres.

El seu portaveu, Andreu Martín, posa de manifest que els socialistes han alertat en moltes ocasions del mal estat en què es troba l’edifici, situat al carrer Frida Kahlo, just davant del Cap Sant Pere, però que no hi ha hagut cap reacció per part del govern. «Un fet especialment greu atenent la figura de protecció d’aquest mas i l’absència absoluta d’accions coherents amb aquesta protecció, assegura. Per Martín, «és lamentable la poca dedicació i cura que té el govern de la ciutat vers aquest edifici, de la seva propietat i catalogat per la seva vàlua històrica».

A més, explica que són constants les queixes veïnals en relació a la neteja i manteniment del seu entorn, molt degradat de manera injustificable i les denúncies, no només per la decadència de l’espai, sinó per la inseguretat que suposa als veïns de la zona els continus actes vandàlics que s’hi produeixen constantment.

«No podem permetre la passivitat del govern respecte aquest entorn ni que actuï amb tanta discrecionalitat i manca d’equanimitat en funció dels diferents barris de la ciutat», ha reblat el portaveu, exigint «accions urgents per treure aquest entorn de l’estat deplorable en que es troba».