Reus

El PSC demana que es recuperin els cursos perduts del ‘Cap nen sense saber nedar’

  • Actualitzat:
  • Creat:

• El Govern va voler canviar un format que funcionava i, després de dos anys, el recupera sense cap novetat

• Andreu Martín: “Ens alegrem que, finalment, s’hagi rectificat a proposta del PSC i s’hagi recuperat un programa que mai s’havia d’haver deixat”

El grup municipal del PSC celebra que el Govern hagi rectificat i escoltat les nostres demandes i recuperi ara el programa ‘Cap nen sense saber nedar’ que ha estat dos anys aturat i que, en algun moment, s’havien arribat a plantejar eliminar. Ara bé, el portaveu del PSC, Andreu Martín, apunta que “el Govern ha rectificat, però també hem de demanar una reparació, ja que hi ha dues promocions d’infants de la nostra ciutat que no han pogut aprendre a nedar per culpa de l’egolatria del Govern”. L’actual equip de Govern format per Junts, ERC i Ara Reus va decidir fa dos anys suspendre el programa ‘Cap nen sense saber nedar’ per “millorar el format”, segons van anunciar ells mateixos, però el cert és que “el format que vam impulsar fa més de 30 anys ja funcionava bé i la prova està en què ara, quan falta poc més d’un any per les eleccions municipals, el Govern ha decidit recuperar-lo sense cap novetat al respecte”. Una mostra més de l’èxit del programa és que hi ha altres municipis del Baix Camp, com per exemple Cambrils, que també l’implantaran a partir del pròxim curs escolar. “En aquest mandat no s’està fent res positiu per l’esport a la ciutat, i un exemple és que hem tingut parat durant dos anys aquest programa per l’excusa de la pandèmia”, critica Martín.

Cal recordar que els consellers del PSC a Rellsa, Daniel Marcos i Tania Agudo, ja es van oposar el setembre del 2020 a l’eliminació del programa que es pretenia fer, i el 2021 vam seguir insistint en recuperar el curset de natació. “Celebrem que el Govern, finalment, hagi rectificat a proposta del PSC i s’hagi recuperat un programa que mai s’havia d’haver deixat”, afirma el portaveu socialista, qui afegeix que “amb tot, és una mala notícia que no es pensi en els infants que durant dos anys no han pogut fer aquest programa i no es faci un esforç per recuperar, almenys, un dels anys perduts”. Així doncs, la proposta del PSC és que el curs 2022-2023 els alumnes que no han pogut participar en el programa durant aquests dos anys, puguin fer-ho aleshores. “No hi ha excusa per no recuperar els anys perduts, ja que el pressupost del 2021 s’ha tancat amb un romanent de 1,8 milions d’euros dels quals es pot destinar una partida ínfima a aquest programa”, argumenta Martín.

“Estem cansats de les mentides del Govern, no poden assegurar que sempre havien volgut recuperar el programa tant bon punt fos possible, perquè la realitat és que ells van voler eliminar-lo, primer assegurant que els professors es queixaven perquè havien de treure hores lectives de les classes d’educació física, i després per reformular l’activitat”, etziba Martín, qui sentencia que “estan actuant igual que ho han fet amb el Carrilet, assegurant que el tancarien, després li han allargat la vida i, ara, a falta d’un any per eleccions, surt l’alcalde afirmant que el Carrilet tindrà Mercat, ja n’hi ha prou de jugar amb la ciutadania de Reus per sumar vots”.