Reus

El PSC anuncia un pla de xoc i una línia d’ajuts a fons perdut al comerç

  • Actualitzat:
  • Creat:

La cap de llista per Tarragona, Rosa Ibarra, es reuneix a Reus amb representants de les entitats comercials de la ciutat

“El comerç és un dels sectors tradicionals més importants a Reus i a tot Catalunya. No podem permetre que els negocis no tornin a obrir i per això, cal donar-los suport i compensar-los econòmicament”. Amb aquesta contundència s’ha expressat la cap de llista Rosa Maria Ibarra, que avui s’ha reunit amb diversos representants d’entitats comercials de la ciutat per anunciar-los que el PSC vol aprovar un pla de xoc i una línia d’ajuts a fons perdut per pal·liar els efectes de la Covid19. A la trobada també hi ha estat presents els candidats de Reus, Alberto Bondesio i Ana Martínez.

Ibarra s’ha queixat que, dels més de 3mil M€ de l’Estat destinats al sector per fer front a la crisi de la covid-19 a Catalunya, els governs independentistes de la Generalitat només hi ha dedicat 124’5M€. Una xifra que considera “absolutament insuficient. El comerç estan endinsat en una greu crisi i cal que, més enllà de les solucions urgents a curt termini, n’afrontem d’altres com la transformació digital i la millora la qualitat dels serveis que presten, a través de plans d’innovació o de formació”.

Per la seva banda, Alberto Bondesio ha assegurat que ara és moment de protegir i promoure el comerç tradicional preservant i promovent la conservació del comerç emblemàtic.  En aquesta línia, ha anunciat un pla per a la modernització dels mercats municipals. “No és moment de tancar mercats municipals com volen fer alguns governs, ni ara, ni d’aquí 3 anys”, ha reblat, referint-se clarament al futur del Mercat del Carrilet.

En la trobada també s’ha parlat de modificar la recentment aprovada Llei de les àrees de promoció econòmica urbana, per tal que contempli un enfocament més municipalista i aporti totes les garanties per aconseguir que les APEU esdevinguin clarament un instrument de cooperació públic -privada al servei del teixit econòmic i les ciutats. I en aquest sentit, s’han emplaçat a treballar plegats passades les eleccions.

El PSC també ha anunciat que elaborarà un pla d’ocupació de locals buits. Cal recordar que el grup municipal socialista va fer aquesta proposta al Ple de l’Ajuntament de Reus, que va ser tombada pels govern de JuntsxReus, ERC i Ara Reus.  Importants artèries comercials que durant anys han estat clares dinamitzadores comercials, acumulen un bon nombre de locals tancats. I aquest despoblament de carrers genera un efecte dissuasiu que allunya la clientela i limita les vendes en els comerços que mantenen la seva activitat.  “L’escenari és desolador i cal una aposta pública per revitalitzar els locals buits de les ciutats i per això hem de governar a partir del 15 de febrer”, han conclòs els candidats.