Reus

COMUNICAT. Valoració escenari postelectoral

  • Actualitzat:
  • Creat:

Valoració de l’escenari postelectoral després dels diferents posicionaments per part d’algunes formacions polítiques

 

-El passat 26 de maig, el PSC va ser la tercera força més votada a Reus, amb 7.328 vots, i aconseguint 6 regidors.

-Aquell mateix dia, ja vam dir que la nostra preferència era un pacte d’esquerres, amb una majoria suficient per un govern fort i estable que possibilités un canvi i una transformació de la ciutat. I aquest pacte, amb els resultats a la mà, és possible.

-La nostra percepció és que aquesta proposta està quallant. Hi hagut pronunciaments públics de diferents col·lectius, entitats i persones a títol individual, que desitgen aquest canvi i un govern de la ciutat integrat per forces progressistes que facin avançar la ciutat.

-I aquí volem posar en valor el posicionament valent de la CUP i agrair l’esforç que està fent. És imprescindible el seu suport perquè una majoria d’esquerres sigui possible.

-Respecte al posicionament de Junts per Reus, hem de dir que és totalment continuista, amb una aposta per renovar la fórmula de govern que ha tingut en el present mandat.

-I ho fa sense justificació, perquè és l’opció més fàcil i còmoda, demostrant, una vegada més, la seva incapacitat d’abordar les oportunitats que té al davant. Comprovem que la incapacitat de lideratge s’arrossega i es manté.

-Hores d’ara, el Sr. Pellicer, com a força més votada, no ha entomat la nostra proposta de liderar una renovació ni de conformar un govern més representatiu del que ha dit la ciutadania a les urnes.

-I el que ens proposa és no estem al govern, sense explicar per què. I això només vol dir que no està disposat a fer cap mena de reconeixement a l’augment de vots al PSC, que ha estat guanyador en 5 col·legis electorals i, tindrà més representació al Ple.

-Ens proposa que el PSC li doni un suport extern en qüestions puntuals, un escenari que el PSC no accepta.

-Malgrat tot, el PSC no tanca cap porta i continua mantenint la seva predisposició a parlar amb tothom.

-El PSC vol ser al govern, però no per a qualsevol cosa, no a qualsevol preu. El nostre objectiu és tenir la capacitat d’aplicar les polítiques socials i de progrés, de dur a terme un projecte de ciutat que faci avançar Reus i l’obri al món. Poder dur a terme la transformació que bona part de la ciutadania reclama.

-Recordem que el compromís d’ERC és canviar el govern i reiterem que si 12 regidors (Junts+ERC) són més que 7 (Junts), és evident que 15 (ERC, PSC i CUP) encara en són més. I d’aquests 15, n’hi ha 6 que encara no s’han pronunciat.