Reus

Andreu Martín: «Venim a acabar amb 8 anys de decadència cultural i a recuperar la capitalitat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat anuncia un pla estratègic treballat amb tots els actors culturals de la ciutat que defineixi objectius i un full de ruta

El PSC proposa preus socials per als espectacles i activitats culturals permanents als barris

Acabar amb vuit anys de decadència cultural i recuperar la capitalitat de la ciutat amb la implicació de tots els actors de l’àmbit. Aquest és un dels principals objectius que s’ha marcat el candidat Andreu Martín i que ha explicat aquest matí als mitjans de comunicació.

L’alcaldable s’ha mostrat preocupat per la «política cultural que ha fet el govern del Sr. Pellicer, amb un simple llistat d’activitats sense estratègia ni objectius concrets». I, en aquest sentit, s’ha mostrat disposat a reprendre una política planificada pròpia de ciutats capdavanteres, i que respondrà a la principal funció de la cultura com a element cohesionador, integrador i educador.

I per tal de respondre a aquest objectiu, Martín ha anunciat presència permanent d’activitats culturals als barris, «perquè ningú s’ha de sentir exclòs de la cultura en funció de la zona de la ciutat que triï per viure»; i preus socials per a les persones que no es puguin permetre pagar el preu dels espectacles. «No volem que la cultura sigui elitista. Tothom té dret a accedir-hi i trobarem les fórmules perquè això sigui possible».

Martín comptarà amb totes les persones i entitats del sector per tal que puguin aportar el seu coneixement i establir, plegats, un pla estratègic que determini uns objectius i un full de ruta. «Tenim un element molt valuós a la ciutat: persones i col·lectius que s’estimen la cultura i se’n preocupen. Cal aprofitar tot aquest talent per desenvolupar polítiques que s’adeqüin a les seves necessitats», assegura.

«Hi ha molta gent que podria viure de la cultura i que marxen fora de Reus perquè la ciutat, en aquests moments, no els ofereix possibilitats. Treballarem per revertir aquesta situació», ha reblat

 

Resposta als artistes visuals contemporanis

En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, el candidat del PSC ha fet referència a les peticions dels artistes visuals contemporanis, plasmades en un manifest que dies enrere van fer arribar a tots els grups municipals, que parla de la ‘desarticulació del sector’ i de la necessitat de recuperar el nivell cultural d’èpoques anteriors.

Martín considera que han fet un diagnòstic correcte, contundent i real de la situació i s’ha mostrat disposat a assumir com a pròpies les seves propostes per debatre-les en el mar del pla estratègic cultural 2030, com la recuperació del Centre d’Art Cal Massó com a centre municipal d’arts contemporànies i la creació d’un Consell Assessor d’Arts Visuals.

«És una oportunitat d’or per tal que Reus torni a ser capital cultural», ha conclòs.

 

Impuls a les barraques

D’altra banda, Martín ha anunciat un procés participatiu per renovar i impulsar el projecte de Barraques de Reus. És un projecte que s’ha de reformular i per això vol la implicació d’entitats culturals, col·lectius i músics joves de la ciutat per repensar quines barraques volem. «Es tracta d’aconseguir els objectius que volem entre tots i que no respongui només als designis de l’administració de torn. Que respongui a una visió estratègica, a la voluntat col·lectiva», assegura l’alcaldable socialista.

 

Reus, 20 de maig de 2019