Reus

Andreu Martín: “Reus ha estat moneda de canvi sense cap vergonya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu lamenta que ERC hagi renunciat a l’alcaldia a canvi de presidir la Diputació, perpetuant un govern de dretes, i la manca d’ambició i mediocritat de l’alcalde Pellicer

Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC, ha comparegut aquesta tarda davant els mitjans de comunicació per fer una valoració molt negativa de l’acord polític que es materialitzar al Ple del passat divendres, segons el qual ERC i Ara Reus governaran amb Junts per Reus els propers 4 anys.

El portaveu ha lamentat que ERC hagi preferit l’escenari que, a canvi,  li ha donat la presidència de la Diputació, i no pas assumir l’alcaldia de Reus en base a un pacte d’esquerres,  que hauria permès un canvi i  treballar per a la transformació i el progrés de la ciutat.

“Ara ja sabem per què ERC ha renunciat a l’alcaldia, per què ha tornat a fer alcalde al Sr Pellicer i per què ha acceptat ser la seva crossa, junt amb Ara Reus”, ha assegurat el portaveu per a qui “ha quedat demostrat que Reus ha estat moneda de canvi sense cap vergonya”. Martín ha lamentat que el preu real de Reus hagi estat la Diputació i que, per assumir la presidència d’aquest organisme, “Noemí Llauradó hagi preferit perpetuar un govern de dretes, cronificar la manca d’ambició del govern de l’alcalde Pellicer, i ser còmplice de la mediocritat”.

Pel portaveu, Reus no pot ser moneda de canvi. “La nostra ciutat mereix uns governants que posin els interessos de la ciutadania per damunt de tot i que totes les decisions que prenguin siguin pensant en el bé de la ciutat i de la seva gent.  Ha quedat demostrat que per ERC no és així. Han jugat amb els votants i, sobretot amb la nostra ciutat. I això és vergonyós”.

En aquest sentit, el PSC considera que ERC i la Sra. Llauradó “haurà de retre comptes i explicar bé a la ciutadania què ha fet, perquè ho ha fet”. I nosaltres serem al capdavant cada dia per exigir-los responsabilitats”.

 

Absències preocupants al cartipàs

Pel que fa al cartipàs, Martín ha posat de relleu que àmbits com l’educació, l’habitatge, el medi ambient o el comerç no han estat assignades a cap regidor, “la qual cosa ja ens dóna a entendre la importància que, d’entrada, tenen aquestes matèries per aquest govern”.

Pel PSC, dotar la ciutat d’habitatges a preus assequibles per a gent gran i gent jove; redreçar la important i molts preocupant segregació escolar que hi ha a la ciutat; augmentar els índexs de recollida selectiva que es troben a uns nivells lamentables en relació a ciutat veïnes, o impulsar polítiques ambicioses per reactivar el comerç “haurien de ser les principals motivacions del nou mandat que just ha començat i no sembla que s’estigui per la feina. Comencem malament”, ha reblat el portaveu.

 

Obstacles a l’oposició

Martín també ha volgut fer referència a qüestions de funcionament importants que marcaran els propers quatre anys a la ciutat, que no el govern no ha debatut amb l’oposició. Pel que fa a la composició de les comissions informatives, el PSC denuncia que no s'ajusta als criteris justos de proporcionalitat, tal com assegura l’alcalde. També s'han fet canvis substancials respecte les dotacions dels grups municipals sense haver fet cap explicació prèvia de les raons. “I aquest és un tema on caldria haver atès als grups municipals”,  lamenta el portaveu, assegurant que “el primer Ple ja ha demostrat una voluntat preocupant  de dificultar la tasca de l’oposició, un punt de partida tremendament negatiu i que amb la seva majoria absoluta por arribar a convertir-se en molt perillós”, ha conclòs.

 

La roda de premsa també ha servit per presentar a Héctor Fort (a l'esquerra de la imatge), número 7 de la candidatura del PSC, que en les properes setmanes prendrà possessió com a regidor del grup municipal, en substitució del Raimon Ferré, que va renunciar a l’acta per una qüestió d’incompatibilitat.