Reus

Andreu Martín: «Promourem la construcció d'habitatges amb serveis per a la gent gran"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat anuncia pisos assistits i tutelats per professionals sòciosanitaris

El PSC proposa ajuts per afavorir l’accés del jovent i famílies amb criatures petites a un habitatge digne

 

El candidat del PSC, Andreu Martín, s’ha marcat com a repte principal dels propers anys afavorir l’accés de la ciutadania a un habitatge digne, davant l’envelliment d’immobles, la pobresa energètica i la manca de lloguers accessibles a la ciutat.

Per a la gent gran, Martín ha anunciat un projecte novedós a Reus: la construcció d’habitatges de lloguer assistits amb serveis, que ofereixen la màxima independència personal i alhora serveis complementaris en el mateix edifici. El candidat assegura que «hem de facilitar al màxim l’autonomia de la nostra gent gran i garantir que sigui el màxim de confortable possible i, per això, hem d’oferir tots els serveis que necessiten per facilitar el seu dia a dia i la tutela de professionals sanitaris».

El candidat ha explicat que es tracta d’implantar un projecte funciona amb èxit a municipis com Igualada, coordinat amb els Serveis Socials. El pisos ofereixen mobiliari i lavabo adaptats, llums d’emergència, sistema d’avisos en cas d’emergència, etc. I en cas que els ocupants perdin autonomia, s’ofereix un seguiment assistencial, com el servei d’ajut a domicili, l’hospital de dia, centres de dia i, en darrer terme, la residència assistida.

L’alcaldable pensa en diferents punts de la ciutat per a la construcció d’aquests habitatges, tot i que ha avançat un dels emplaçaments, que seria l’àrea de Pich Aguilera, quan sigui possible.

D’altra banda, Martín s’ha mostrat disposat a realitzar un control exhaustiu de l’oferta immobiliària de lloguer a la ciutat i a atorgar ajuts a la rehabilitació d’habitatges existents, per tal de garantir el seu accés als joves que vulguin incicar el seu projecte propi de vida, famílies joves amb criatures que no poden assumir els preus dels lloguers o persones que viuen en habitatges molt degradats i que reclamen poder millorar la seva qualitat de vida.

 

Afavorir la convivència a l’espai públic

Martín, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per parlar de les propostes del PSC per fer de Reus una ciutat on ‘viure millor’. A més d’habitatge, ha parlat de millores en l’accessibilitat i l’espai públic a tots els barris; d’un transport públic i mobilitat eficients, sostenibles i l’abast de tothom; de polítiques de prevenció de la salut i de seguretat.

Per Martín, «la seguretat és la garantia de llibertat i equitat. Les persones tenim dret a la seguretat, que és el que ens dóna un nivell important de qualitat de vida, tothom ha de poder passejar per Reus a qualsevol hora sense por». I per això, proposa recuperar la policia de proximitat, «sempre els mateixos agents a cada barri, perquè coneguin els veïns i veïnes i amb presència constant al carrer»; i la figura dels agents cívics, que treballaran, pel tal que tota la ciutadania pugui gaudir de l’espai públic.

En aquest sentit, Martín considera que cal renovar la mirada a les polítiques de convivència i civisme a la ciutat. «Reus no és res si els ciutadans i ciutadanes no poden apropiar-se dels seus espais i gaudir-ne. I en aquest sentit, venim disposats a fer molta tasca pedagògica -no punitiva-per fomentar la convivència i la cohesió», ha conclòs.

En aquest sentit, Martín considera que cal renovar la mirada a les polítiques de convivència i civisme a la ciutat. «Reus no és res si els ciutadans i ciutadanes no poden apropiar-se dels seus espais i gaudir-ne. I en aquest sentit, venim disposats a fer molta tasca pedagògica -no punitiva-per fomentar la convivència i la cohesió», ha conclòs.