Reus

Andreu Martín: ‘Prescindir d’una teràpia contra el càncer per estalviar és immoral, roí i repugnant’

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu socialista insta al president de la Generalitat, ‘màxim responsable del tancament de l’accelerador lineal’ a reparar aquest ‘disbarat’

“Tancar per vacances un dels acceleradors lineals de què disposa l’Hospital de Sant Joan és immoral. Prescindir d’una teràpia contra el càncer com a mesura d’estalvi  és una decisió roïna i repugnant”. Així de contundent ha estat el portaveu del PSC, Andreu Martín una setmana després de tancar el servei sense haver rebut, a hores d’ara, cap tipus d’argumentació per part dels responsables de la mesura.

Martín, que alerta de les conseqüències d’aquest tancament “que deteriorarà greument l’atenció oncològica, disparant les llistes d’espera”, ha denunciat que els membres del consell d’administració de l’hospital no van ser prèviament informats de la mesura i que, per tant, “no té el nostre aval i no en som còmplices”. I en aquest sentit, ha explicat que el PSC ha demanat convocatòria urgent del consell d’administració de l’Hospital per tractar aquest tema i ha enviat tota una sèrie de preguntes per obtrenir informació de les conseqüències a laa seva presidenta, sense haver rebut cap resposta. També s’ha mostrat sorprès del silenci dels grups de l’oposició que donen suport a la constitució dels consorci sobre el tema.

Martín ha remarcat l’excel·lència del servei d’oncologia de l’Hospital de Sant Joan i no entén que sigui el primer centre de l’Estat espanyol que tanqui un accelerador per vacances. “Estem atònits. Un estalvi no pot justificar una decisió com aquesta perquè té un preu molt alt: vides humanes”.

El portaveu socialista s’ha preguntat qui ha estat capaç de prendre aquesta mesura. La regidora de Salut, Noemí Llauradó? L’alcalde de Reus, Carles Pellicer? El cap dels serveis territorials de Salut, Roger Pla? La consellera de Salut, Alba Vergés? El president de la Generalitat, Joaquim Torra? “Voldríem saber quin paper ha tingut cadascú i què han dit a l’hora de prendre aquesta decisió. “Tots són responsables d’aquest disbarat”.

Per això, el PSC demana al president de la Generalitat, Quim Torra, “màxim responsable del tancament de l’accelerador, que no vagi tant a Berlín, es preocupi més de la salut dels catalans i vingui urgentment a Reus a reparar aquesta indecència”.

Martín ha anunciat que el PSC li farà arribar al president aquesta petició per escrit alhora que s’ha mostrat disposat, si no obté resposta, a emprendre les accions que faci falta per revertir la decisió. “Amb les vides humanes no s’hi juga”, ha reblat.