Reus

“Ningú no entén que després de pagar 1M€, segueixin circulant camions de la brossa perillosos"

  • Actualitzat:
  • Creat:

EL portaveu del PSC, Andreu Martín, qualifica d’“inacceptable” la gestió el servei de neteja viària i recollida d’escombraries i pressiona el govern perquè es resolgui la nova licitació amb la màxima celeritat

“Com és possible que després que el govern s’acabi de gastar 1 milió d’euros en lloguer de maquinària per a la recollida de brossa i neteja viària, s’hagin seguit utilitzant vehicles obsolets que posen en risc la seguretat de treballadors i vianants?”. Aquesta és la pregunta que fa al govern el portaveu del grup municipal el PSC, Andreu Martín, qui ha volgut mostrar la seva preocupació després de l’explosió d’un camió la matinada de dijous a l’avinguda de Marià Fortuny.

Martín recorda que aquesta despesa addicional, aprovada al Ple del passat mes de març per llogar 18 nous vehicles, “l’han hagut de pagar de la seva butxaca els reusencs i reusenques per la incompetència del seu govern que no ha estat capaç de resoldre la nova licitació del servei”. I per això, lamenta que la seguretat dels treballadors i dels vianants es continuï posant en perill.

En aquest sentit, enfoca tota la responsabilitat cap a l’empresa i cap al govern a qui, d’una banda, demana explicacions de per què s’ha permès la utilització de vehicles que no tenen cap garantia de bon funcionament. De l’altra, li reclama celeritat per resoldre l’adjudicació del nou contracte. “Reus no es mereix una gestió tan deplorable del servei de recollida de brossa i neteja viària. És inacceptable la freqüència amb què es produeixen accidents per culpa d’una maquinària que no està a l’alçada”. En aquest sentit, ha recordat els incendis de vehicles produïts el 9 de febrer de 2029 (6 vehicles); el 23 de març (1 camió); el 14 de maig (1 camió).

Martín alerta que són contínues les queixes fetes públiques per la ciutadania sobre l’estat a lamentable de les àrees de contenidors, plens a vessar, bruts i amb múltiples residus al seu voltant. “Entenem que es deu a la incapacitat de prestar un servei de qualitat en aquestes condicions de manca de vehicles adequats”.

El portaveu insisteix en el “fracàs absolut” en la gestió de la nova licitació, que ha obligat a una pròrroga del contracte, que obliga a realitzar el servei amb equips antiquats. I aquesta realitat “fa encara més inadmissible l’increment de la taxa de recollida de la brossa que hem patit els reusencs i reusenques de que el Sr. Pellicer és al govern i que per aquest any 2020 s’ha traduït en un augment del 10%”.

 

Informació errònia als contenidors

En relació a la recollida de brossa, el PSC també ha volgut denunciar la confusió entre la que està generant entre la ciutadania la campanya del govern sobre la recollida selectiva. Martín explica que en alguna barris el contenidor de rebuig és de color verd, quan hauria de ser gris. I en alguns d’aquests contenidors grisos, hi ha una enganxina indicant que són per al paper i cartró.

“Que tot i així, les dades de reciclatge a la ciutat hagin millorat té molt de mèrit per part de la ciutadania, no pas per part del govern que no ho posa gens fàcil i que ha convertit el servei de recollida de brossa i neteja viària en tot un despropòsit”, ha conclòs Martín.

El PSC fa una crida a la ciutadania a continuar en aquesta línia “per fer millor la gestió dels residus, reduint-los i separant-los correctament.