Reus

Andreu Martín: “La manca de visió estratègica de l’alcalde és tan gran, que la pagarem cara durant molts anys”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu socialista qualifica de ‘molt mala notícia’ que Girona passi a ser la quarta pista de l'aeroport del Prat, per davant de Reus

Acusa Pellicer, un cop més, de manca de lideratge i de no defensar amb fermesa els interessos de la ciutat

“La manca de visió estratègica de l’alcalde Pellicer és tan gran, que la pagarem molt cara durant molts anys”.  Així de contundent ha estat el portaveu del PSC, Andreu Martín, davant l’anunci d’avui del ministeri de Foment, prometent la connexió amb l’alta velocitat de l’aeroport de Girona per convertir-lo en la quarta pista del Prat.

Per Martín, “és una molt mala notícia per Reus i demostra, un cop més, la manca de lideratge de Pellicer i la seva deixadesa a l’hora de defensar els interessos de la nostra ciutat”.

El portaveu ha alertat que els efectes negatius de la mala gestió d’aquest govern ja es deixen veure en tots els àmbits, fent referència als perjudicis ocasionats en àmbits com la cultura, l’educació, la salut o el comerç. “Pellicer està convertint Reus en una ciutat mediocre i, ara també, en l’àmbit de les infraestructures”.  

En aquest sentit, ha recordat el projecte de construcció de l’estació intermodal al sud de l’aeroport i la connexió al l’alta velocitat, aturat en un calaix, i que podria connectar l’aeroport de Reus amb el Prat en 20 minuts. “Reus podia optar, també, a ser quarta pista de l’aeroport de Barcelona, pel seu posicionament estratègic, però Girona ens ha passat al davant. Fa uns dies vam saber que el nostre alcalde porta dos anys sense parlar amb el secretari general d’infraestructures per desencallar el tema. Potser Girona ha estat més insistent?”, -s’ha preguntat irònicament Martín.

El portaveu ha recordat que Girona ja va aconseguir ser aeroport H24, és a dir, obrir les 24 hores del dia, la qual cosa li permet ser més competitiu. El PSC de Reus ha presentat diverses iniciatives en aquesta línia i per convertir-lo en una terminal de carga logística per tal d’impulsar l’activitat industrial i comercial de la zona.  “Però dubtem que l’alcalde hagi trucat a cap porta per tal de revitalitzar el nostre aeroport i convertir-lo en un element de dinamització econòmica de primer ordre. El tema li ve gran”.

Martín també ha volgut destacar la repercussió negativa que la notícia d’avui tindrà, no només per la ciutat, sinó pel conjunt del territori.  “Connectar aeroports significa connectar territoris i, mentre altres zones del país fan passos endavant i cada cop ofereixen connexions més fàcils i ràpides, aquí fem com el crancs, cada vegada estem pitjor”.

Pel portaveu socialista “els ciutadans necessitem alcaldes i governs que defensin els nostres interessos i lluitin pels projectes que condicionen el desenvolupament del territori”. Pellicer haurà d’assumir la seva responsabilitat”.