Reus

Martín: «L’actitud conformista del govern davant els baixos índexs de reciclatge fa feredat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal proposarà al Ple accions fer fomentar la separació de residus i complir l’objectiu que marca la Unió Europea

Que l’Ajuntament de Reus apliqui bonificacions per premiar el reciclatge; estudiï la replanificació dels contenidors de les diferents fraccions per tal que estiguin repartits per a tota la ciutat de manera homogènia i a l’abast de tota la ciutadania, i que es facin campanyes de sensibilització per reduir el rebuig implementant la figura dels educadors mediambientals. Aquests són els principals acords de la moció que el Grup Municipal del PSC defensarà al Ple d’aquest divendres amb l’objectiu de fomentar el reciclatge i reduir el rebuig a la nostra ciutat.

El portaveu del grup, Andreu Martín, recorda que Reus és el segon municipi de la comarca del Baix Camp que menys recicla i que només el 30% de la brossa generada se separa per reciclar. «La xifra situa la nostra ciutat 12 punts per sota de la mitjana catalana i molt lluny de l’objectiu marcat per la UE, que demana que el 2020 es recicli la meitat de la brossa generada» argumenta Martín, per a qui «és evident que l’Ajuntament ha de destinar recursos, de manera urgent, que facin viable aquest objectiu».

Pel portaveu socialista cal revertir aquesta situació pels costos mediambientals i també econòmics. «Només aquest 2019, l’eliminació del rebuig ens va costar 1,9 milions d’euros»- remarca, convençut que «no hem tocat sostre» i alarmat per «l’actitud conformista del govern, que fa feredat»

«Al 2010 separàvem més que ara. Per tant, l’objectiu es del tot assumible si un govern s’ho creu i treballa per assolir-lo. Reus ha de fer una aposta valenta i decidida en aquesta línia pel futur dels nostres fills i filles», ha conclòs.

 

Resposta a les amenaces d’Endesa

Una segona moció del grup socialista té relació amb l’amenaça d’Endesa a les administracions locals pel deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables, que pretén efectuar talls de subministrament a partir de l’1 d’octubre a les persones endeutades.

La moció demana la retirada de l’amenaça, per tal de poder iniciar una negociació amb un clima de cooperació i diàleg; crear una acció conjunta institucional per donar una resposta coordinada a la problemàtica de la pobresa energètica; exigir a Endesa que assumeixi responsabilitats en relació a la garantia dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat social al subministrament elèctric, tal com marca la llei; garantir que ni les famílies en situació de vulnerabilitat ni les administracions locals hauran de fer front al deute de subministraments bàsics; i instar a la Generalitat que lideri la negociació per regular la gestió del deute històric i elabori un protocol de desplegament de la llei on es defineixi la gestió del deute generat i garanteixi que cap ciutadà en situació de vulnerabilitat és objecte d’un tall de subministrament.

 

Hospital, autobusos urbans i solars en mal estat

El Grup Municipal formularà una pregunta al govern relacionada amb l’impacte econòmic que suposarà la sortida de l’hospital de Sant Joan del Grup Salut, tant pel que fa a la reducció d’ingressos, ràtio legal d’endeutament i límit de despesa.

També demanarà que l’Ajuntament intensifiqui el control dels solars buits existents a la ciutat i que actuï de manera subsidiària en ca de solars de titularitat privada, quan els propietaris no facin un manteniment adequat, abans la situació no es converteixi en un problema greu de salut pública.

En darrer terme, i davant les protestes veïnals que han aixecat les darreres modificacions a la línia L60 de l’autobús urbà, el grup demana que l’empresa reus Transport acordi amb les associacions de veïns les modificacions de la línia L60 per tal d’adequar-les a les seves necessitats, i que notifiqui a les diferents associacions qualsevol altre canvi de recorreguts i parades, per tal de consensuar les modificacions, evitant queixes i assegurant que els canvis s’adapten a les reivindicacions dels usuaris.

 

 

 

Adjuntem en PDF les iniciaitives registrades.

 

Fitxers adjunts: