Reus

Andreu Martín: “Instem al govern que Reus participi en la Conferència sobre el Futur d’Europa”

  • Actualitzat:
  • Creat:

També proposem ratificar el compromís de l’Ajuntament de Reus amb la igualtat, els drets de les persones LGTBI i l’erradicació de qualsevol mena de violència cap al col·lectiu.

Participar com Ajuntament de la Conferència sobre el Futur d'Europa per tal de tractar els desafiaments socials més urgents i a més fomentar la participació de la ciutadania organitzant diàlegs locals de la mà de la societat civil. Aquest són els principals objectius de la moció que el grup municipal del PSC defensarà al Ple d’aquest divendres, instant a l’Ajuntament, al Govern de la Generalitat i a les institucions de la Unió Europea per impulsar la coparticipació dels reusencs i les reusenques en aquest projecte.

El portaveu socialista Andreu Martín ha explicat que “la Conferència sobre el Futur d’Europa esdevé una oportunitat excepcional per projectar el futur en el context de superació de la pandèmia des del punt de vista social, sostenible i de transformació institucional i Reus no pot deixar de ser present”.

Amb el propòsit d’avançar cap a una Unió política més ambiciosa, Martín insta que l’Ajuntament s’adhereixi a aquest projecte, que va ser inaugurat el passat 9 de maig amb el compromís i l’objectiu d’incrementar la veu dels ens locals al futur de la Unió Europea. “És urgent fer-ho mitjançant un format original que involucri la ciutadania de la nostra ciutat, la joventut, representants de la societat civil organitzada i totes les parts interessades, a escala local, regional, nacional i europeu”.

 

Potenciar les campanyes sobre el col·lectiu LGTBI

Una segona moció proposa accions per ratificar el compromís ferm de l’Ajuntament de Reus amb la igualtat, els drets de les persones LGTBI i l'erradicació de qualsevol mena de violència cap a aquest col·lectiu.

“Les agressions LGTBIfòbiques tristament no deixen d'augmentar al nostre país. Dia rere dia coneixem nous casos de LGTBIfòbia a Espanya, un país capdavanter en el reconeixement i en la protecció dels drets civils i referent en la resta del món en la defensa de les persones lesbianes, gais, persones trans i bisexuals” lamenta el portaveu Andreu Martin. Segons les dades facilitades pel Ministeri de l'Interior, els delictes d'odi denunciats han augmentat de 1.172 l'any 2013 a 1.706 en 2019.

Martín posa de manifest que “és imprescindible potenciar les campanyes de sensibilització, informació i formació, sobre la realitat de les persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, amb coordinació amb les entitats locals. Amb especial èmfasi, enfocar i adreçar aquestes campanyes a la joventut i a les entitats ciutadanes que constin al Registre Municipal.” Tanmateix, el portaveu socialista insta en un altre acord que es treballi per “promocionar dins el pla formatiu de la Guàrdia Urbana les accions que vagin encaminades al fet que les i els agents tinguin la millor formació sobre la realitat de les persones LGTBI per tal que puguin oferir un tracte de qualitat a les víctimes.”

 

Adjuntem els texts íntegres de les mocions registrades en document PDF.

Fitxers adjunts: