Reus

Andreu Martín: “Instem a elaborar un pla d’actuacions perquè desaparegui la inseguretat a Reus”

  • Actualitzat:
  • Creat:

També proposem fomentar i millorar l’habitatge públic social a Reus mitjançant convenis amb l’Agència Catalana de l’Habitatge i els programes dels fons europeus en matèria d’habitatge.

Que l’Ajuntament de Reus elabori en el termini de 6 mesos una diagnosi de la inseguretat de les dones a la ciutat de  Reus i un cop analitzats els resultats de la diagnosi, elabori un pla d’actuacions, a curt, mitjà i llarg termini, perquè a Reus desaparegui la inseguretat de les dones i la resta de la ciutadania. Aquest són els principals objectius de la moció que el grup municipal del PSC defensarà al pròxim Ple d’aquest divendres.

 

El portaveu socialista Andreu Martín ha explicat que “la seguretat és un element essencial que marca el desenvolupament i el progrés d’una ciutat i per tant és molt important que des de les administracions que tinguin atribuïdes les competències en la matèria, s’adoptin mesures per tal de garantir la seguretat pel benestar de la ciutadania”.

 

“En els darrers anys la sensació d’inseguretat entre les dones ha augmentat notablement a Reus. Fets com que les dones tenen més por de caminar per certes zones de la ciutat i sobretot en horari nocturn, formen part de  la realitat del dia a dia de les dones a Reus” lamenta el portaveu Andreu Martin.

 

Davant aquesta oportunitat de millora de la seguretat en perspectiva de gènere, Martín insta que l’Ajuntament elabori,  en el termini de 6 mesos,  una diagnosi de la inseguretat de les dones a la ciutat de  Reus. “Pensem que hem de poder fer un pla d’acció de tota la ciutat que copsi la percepció de les dones d’inseguretat amb els seus motius per poder actuar de manera concisa i pal·liar així aquesta percepció”.

 

Fomentar i millorar l’habitatge públic social a Reus

 

Una segona moció proposa diverses accions per tal de posar solucions davant l’emergència habitacional que persisteix a la nostra ciutat des de ja fa massa anys.  “L’habitatge és una part essencial en la vida i la dignitat de les persones. Per això, accedir i mantenir un habitatge digne, així com els seus subministraments bàsics, és avui una de les principals preocupacions de la ciutadania i són els poders públics els responsables de garantir l’exercici efectiu d’aquest dret” exposa el portaveu socialista.

 

“Davant la greu situació econòmica de moltes famílies i persones per accedir a un habitatge, i/o també mantenir-lo, és més important que mai avançar cap a un parc públic d’habitatge suficient per garantir el dret a l’habitatge. Bona quantitat dels habitatges dels quals disposa l’Agència Catalana de l’Habitatge a Reus disposen d’unes condicions pèssimes pel que fa a l’eficiència energètica, provocant més despesa als usuaris i usuàries” lamenta el portaveu Andreu Martin.

 

Per tot plegat, Martín encoratja al govern municipal a aprovar aquesta moció que el grup socialista presentarà aquest divendres. “Cal promoure una política pública integral que doni resposta a les necessitats de la ciutadania i sigui coherent amb la realitat del nostre parc edificat”. Entre d’altres, “instem a que l’Ajuntament de Reus impulsi un conveni amb l’ACHA per fer controls i inspeccions exhaustives de tots els seus habitatges, fer un catàleg i rehabilitar-los o recuperar la possessió si és necessari, que la Generalitat desenvolupi l’actuació prevista al barri del Carme per a la construcció de nou habitatge social en els solars que disposa i que la Generalitat i l’Ajuntament s’acullin als diversos programes dels fons europeus en matèria d’habitatge per tal de millorar l’eficiència energètica d’habitatges, ajudar a les actuacions de rehabilitació d’edificis i potenciar la construcció d’habitatges de lloguer social”.

 

Adjuntem els texts íntegres de les mocions registrades en document PDF.

Fitxers adjunts: