Reus

Andreu Martín: «El Pla d’Acció Municipal és paper mullat i un engany a la ciutadania»

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC titlla de ‘broma inadmissible’ un document que només demostra que el govern no sap quines accions ha de prioritzar

Paper mullat i un engany a la ciutadania. D’aquesta manera, el portaveu del PSC, Andreu Martín, ha qualificat el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2023, que el govern portarà a aprovació al Ple d’aquest divendres. El grup municipal hi votarà en contra perquè, en paraules de Martín, «es tracta d’un recull de voluntats i de promeses electorals més un resum dels serveis que ja presta l’Ajuntament des de mandats passats. No té res d’estratègic, perquè no determina objectius a aconseguir ni és un full de ruta perquè no hi figura cap calendarització de les accions a realitzar».

Martín assegura que el document tampoc no és una mostra de transparència com assegura el govern, perquè ni la ciutadania ni els grups de l’oposició no coneixen encara quants diners es destinaran a fer què, ni es coneix la incidència que tindran les actuacions ni en els plans d’inversions ni en els pressupostos dels propers anys. No hi ha evidències suficients de la seva viabilitat.

El portaveu es queixa que el PAM no compti amb un desenvolupament concret de cadascuna de les accions previstes. «Ens diuen que aquesta fase arribarà al llarg del mandat i això demostra, una vegada més, que el govern no té cap estratègia i que no ha fet un exercici previ de pensar quina ciutat vol per al futur».

El PSC també lamenta que es tracti d’un document tancat per tal que no sigui susceptible de rebre modificacions. «Que no escoltin a l’oposició és preocupant, però als col·lectius d’interès locals, que podrien aportar tot el seu coneixement, és molt greu i aïlla el govern de la ciutat».

Pel que fa al paper que la ciutadania atorga el govern, que tindrà la responsabilitat d’establir la urgència de les actuacions, Martín assegura que un PAM ha de ser fruit d’una sèrie de decisions en base a unes prioritats clares. «Primer s’ha d’escoltar la ciutadania i d’aquest procés, n’ha de sortir el PAM coma resultat. No a l’inrevés». Què el govern no sap què ha de prioritzar?, s’ha preguntat.

I en aquest sentit, assegura que aquest escenari «demostra que el govern no ha fet la feina i com ja hem dit en algunes ocasions, es tracta d’un equip de molta foto i poca acció».

Per Martín també demostra que els tres socis de govern han estat incapaços de definir i pactar prioritats. «Tenim el mateix govern que en mandats anteriors, una suma d’interessos partidistes i cadascú defensant les seves propostes».

El líder del PSC ha acabat la seva compareixença d’avui davant els mitjans de comunicació assegurant que aquest PAM «no és seriós». «No podem admetre que per sortir del pas dels compromisos adquirits, ens presenti a votació un document com aquest. És una broma inadmissible», ha reblat.