Reus

Andreu Martín: “El nou CMQ estarà coix fins que no disposi d’una planta d’hospitalització”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest va ser el requisit del PSC per votar a favor i permetre el trasllat del centre a l’antic hospital

El grup municipal del PSC valora molt positivament l’obertura avui del Centre MQ a l’edifici de l’antic hospital, que permetrà als professionals sanitaris treballar en condicions òptimes i oferir un servei de qualitat als usuaris i usuàries. El seu portaveu, Andreu Martín, assegura que el trasllat era necessari per disposar d’unes instal·lacions dignes i per donar un servei amb les màximes garanties.

Martín recorda que el vot favorable del PSC va permetre al govern municipal aprovar la proposta de trasllat del Centre MQ Reus a l'antic hospital de Sant Joan, en un consell d'administració l’any 2017. I que aquest vot a favor estava condicionat al compromís de fer una planta d'hospitalització a les dependències municipals del carrer de Sant Joan. “Reclamem al govern que comenci a treballar per fer efectiu aquest requisit, entenent que no s'ha de limitar el creixement del CMQ Reus i des de la perspectiva que no té massa sentit que els pacients operats en aquest centre hagin de ser traslladats a l’hospital per passar el període d’hospitalització”.

Martín assegura que “el nou CMQ estarà coix fins que no disposi d’una planta d’hospitalització en un edifici que té prou espai per habilitar-la”. De la mateixa manera, reclama més dotació als quiròfans, atesa la complexitat que pot assumir el nou centre. Martín ha volgut posar en valor, un cop més, el paper del CMQ a l’hora d’alliberar activitat de l’atenció pública que es realitza a l’hospital. “Això permetrà reduir considerablement les llistes d’espera i mantenir l’acreditació del CatSalut, la millor garantia per a un bon servei de qualitat”, ha reblat.

Tot i felicitar-se de l’inici de l’activitat al nou centre, el  PSC lamenta que la pèssima gestió del govern municipal per la sortida de l’edifici de l’antiga clínica Fàbregas i el retard en l’habilitació de l’edifici de l’antic hospital de més d’un any i mig “hagin generat una costos a les arques municipals que ens podíem haver estalviat”, ha conclòs el portaveu.