Reus

Andreu Martín denuncia l’actitud ‘delirant’ d’ERC davant el conflicte de la pobresa energètica

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC lamenta la incoherència de Noemí Llauradó per votar en contra al Ple de l’Ajuntament d’una proposta que, després, ella mateixa promou a la Diputació

El portaveu alerta que la dinàmica submissió, subsidiarietat i servilisme d’ERC als dictats de Barcelona serà molt nociva per la ciutat

 

ERC (junt amb Junts per Reus i Ara Reus, com a grups de govern a l’Ajuntament de Reus), va rebutjar la proposta del PSC al Ple del passat 20 de setembre en relació al deute de les factures energètiques de les famílies vulnerables. Aquella proposta, contenia mesures en la mateixa línia que la que s’ha presentat avui a la sessió plenària de la Diputació, impulsada per la seva presidenta, Noemí Llauradó (ERC), un fet que portaveu socialista, Andreu Martín, ha qualificat de «delirant».

Al Ple, Martín ja va posar de manifest la gravetat del fet que cap regidor de govern gosés a intervenir per justificar el seu vot negatiu a la proposta socialista per solucionar la pobresa energètica. «Aquell dia van demostrar que no tenien arguments i que el seu rebuig només era per pur tacticisme polític, a costa de donar l’esquena a les persones més vulnerables».

Però el més greu, afegeix el portaveu- és que dies després, la presidenta de la Diputació impulsi una declaració institucional de rebuig a les amenaces d’Endesa d’iniciar procediments de suspensió de subministrament elèctric a les persones vulnerables, amb un contingut molt similar al del PSC, que va rebutjar al ple municipal. S’hi manifestava, entre d’altres, la necessitat de negociar i subscriure un nou conveni, conjunt de totes les administracions, que permeti regular la gestió del deute històric i del que generin en el futur les famílies en situació de vulnerabilitat social i amb la Llei 24/2015 com a marc de referència.

«És incomprensible i no fa altra cosa que demostrar que ERC i la seva portaveu, Noemí Llauradó, no actuen de manera coherent d’acord amb les seves conviccions, sinó que ho fan en funció del que li dicten als despatxos de Barcelona», assegura Martín.

«I aquesta dinàmica de submissió, subsidiarietat i servilisme als dictats que venen de la capital son molt nocius per a la nostra ciutat. Ja ho vam comprovar en el mandat anterior», ha reblat.

 

Adjuntem en PDF la proposta impulsada per la presidenta de la Diputació en relació a l’impagament de factures energètiques per part de famílies vulnerables i la que el PSC defensar al Ple municipal.

 

 

 

 

 

Fitxers adjunts: